«Δικαστήριο» μεταξύ Type R, GR Corolla & WRX (+video)

Honda Civic Type R, Toyota GR Corolla και Subaru WRX συνθέτουν την αφρόκρεμα των ιαπωνικών sportscars. Θα λέγαμε «hot hatches», αλλά το σεντάν αμάξωμα του «Ρεξ» χαλάει το 5θυρο μοτίβο των άλλων δυο. Μικρή σημασία έχει, αφού σε κάθε περίπτωση μιλάμε για υπερτροφοδοτούμενα driver’s cars.

Οι μεταξύ τους διαφορές, γνωστές. Civic Type R μπροστοκίνητο, GR Corolla και Subaru τετρακίνητα. Όλα τους χειροκίνητα εν προκειμένω (το WRX διατίθεται και με CVT) και τούρμπο όπως είπαμε, με WRX και Type R να αναφλέγουν το μίγμα σε 4 θαλάμους έναντι 3 του κορυφαίου Corolla. Το Toyota έχει γενικά τη μικρότερη χωρητικότητα, στα 1.6 λίτρα, τη στιγμή που το Honda είναι 2.0λιτρο και ο εκπρόσωπος των «Πλειάδων» αριθμεί 2.4 λίτρα.

Παρόλα αυτά έχει με σημαντική διαφορά τη μικρότερη ισχύ, αποδίδοντας 271 άλογα και 349 Nm, ενώ ταυτόχρονα είναι το βαρύτερο μεταξύ των τριών (1.542 κιλά). Το 1.600άρι GR Corolla είναι στους 300 ίππους και τα 370 Nm ροπής, καλούμενο να διαχειριστεί 1.492 κιλά, ενώ το «Tάπερ» είναι τόσο το ισχυρότερο (315 ίπποι στις αμερικανικές προδιαγραφές και 420 Nm) όσο και το ελαφρύτερο (1.446 κιλά). Η μεταφορά της δύναμης στο οδόστρωμα μόνο μέσω τους εμπρός άξονας, ωστόσο, θέτει κάποιους περιορισμούς σε σχέση με τα άλλα δύο. Αν, βέβαια, το Type R μείνει κοντά στην εκκίνηση, τότε το πλεόνασμα δύναμης ενδεχομένως να του επιτρέπει την ανατροπή μέχρι το 400άρι. Σίγουρα το WRX βρίσκεται στην πιο δυσχερή θέση, εν αντιθέσει με το GR Corolla που φαντάζει φαβορί. Τι λέει η ετυμηγορία;

Get it on Google Play Download on the App Store