Νέο Renault 5 Roland Garros μας μαθαίνει τένις

Το φημισμένο τουρνουά τένις Roland Garros έχει κάνει ουκ ολίγες εμφανίσεις στα αυτοκίνητα, καθώς τόσο η Renault όσο και η Peugeot (πιο γνωστό το ανάλογο 206 CC) έχουν λανσάρει σχετικές ειδικές εκδόσεις. Το νέο 5 E-Tech είναι η καλύτερη αφορμή για ακόμα μία, κάνοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό promotion στο ολοκαίνουργιο Renault.

Το 5 Roland Garros ξεχωρίζει για το Pearl White χρώμα του αμαξώματος (επίσης διαθέσιμα τα Midnight Blue, Starry Black και Matt Slate Gray) και την αντίθεση με την Satin Black οροφή, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέες 18άρες ζάντες και τα σήματα του Γαλλικού Όπεν. Πολύ όμορφη λεπτομέρεια το πλέγμα που συνοδεύει το έμβλημα του Roland Garros, στις πόρτες, το οποίο αφενός παραπέμπει στις χορδές της ρακέτας, αφετέρου στο Σταυρό του Αγίου Αντρέα που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική του σταδίου.

Περισσότερα λογότυπα του Roland Garros εμφανίζονται στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων με επένδυση από ανακυκλωμένο ύφασμα. Η Renault μάλιστα αναφέρει πως  εμπνεύστηκε από τα  υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε αθλητικά ρούχα, ενώ ο επιλογέας του κιβωτίου στο τιμόνι μιμείται το σχήμα λαβής ρακέτας. Ο ambient φωτισμός δίνει άλλον αέρα στην καμπίνα με το «Roland Garros Paris» του ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, την ώρα που το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα στα χαλάκια και την υποδοχή φόρτισης smartpohne στην κεντρική κονσόλα, μεταφέρουν την αίσθηση από το χωμάτινο τερέν του αγωνιστικού χώρου.

Το 5 E-Tech Roland Garros θα κάνει ντεμπούτο στις 20 Μαΐου, με την έναρξη δηλαδή του τουρνουά. Έως τις 9 Ιουνίου, που ολοκληρώνεται, θα εκτίθεται στους περιβάλλοντες χώρους του Γαλλικού Όπεν μαζί με αρκετά ακόμα μοντέλα της Renault, η οποία είναι και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Συνολικά 180 υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέσει η γαλλική φίρμα στο Roland Garros, για τις ανάγκες μετακίνησης διοργανωτών και αθλητών.

Get it on Google Play Download on the App Store