Νέο Opel Astra στην πιο ανταγωνιστική τιμή

Το Opel Astra αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή εμπορική καριέρα από το 1991 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Βέβαια η ιστορία του ξεκινά από το 1936, όταν λανσαρίστηκε ο προκάτοχός του, το Kadett. Το υπάρχον 6ης γενιάς Astra αποτελεί με διαφορά το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο από κάθε άλλη γενιά του. Παράλληλα, στην αρχική -αλλά πληρέστατη- έκδοσή του είναι με διαφορά πιο προσιτό σε τιμή από άμεσους ανταγωνιστές (π.χ. VW Golf, Ford Focus, Peugeot 3008, Toyota Corolla).

Νέο Opel Astra από 23.900 ευρώ

Πιο αναλυτικά, το νέο Opel Astra 1.2Τ 110 hp Edition εκκινεί από τις 23.900 ευρώ, τιμή πολύ λογική για τα νέα δεδομένα, ενώ είναι πιο οικονομικό και από αρκετά μικρά SUV. Παράλληλα προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον και κλέβει τις εντυπώσεις με το δυναμισμό και τη στιβαρότητα που εκπέμπει εξωτερικά. Το αμάξωμά του με τις αιχμηρές γραμμές και το χαρακτηριστικό πλέον Opel Vizor στο εμπρός τμήμα, έχει τονισμένες διαστάσεις για μικρομεσαίο 5θυρο, όπως μήκος 4.374 χλστ., πλάτος 1.860 χλστ., ύψος 1.441 χλστ. και μεταξόνιο 2.675 χλστ. Αναφορικά με τον εξοπλισμό του Astra 1.2Τ 110 hp Edition, είναι σε θέση να καλύψει τον οδηγό πλήρως, αφού διαθέτει όλα τα στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού, ανέσεων, συνδεσιμότητας και διάφορα αξεσουάρ. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Infotainment με οθόνη αφής 10 ιντσών
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών
  • Προβολείς ECO LED με αυτόματη λειτουργία
  • Προβολείς ομίχλης
  • Μονοζωνικός κλιματισμό
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω
  • Εκκίνηση χωρίς κλειδί
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
Πληρέστατο και εντός

Όσο εντυπωσιάζει εξωτερικά το νέο Opel Astra με τον σχεδιασμό του, άλλο τόσο ενθουσιάζει και με την συνολική εικόνα του εσωτερικού του. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η διάταξη Pure Panel στο ταμπλό με τις δύο οθόνες των 10 ιντσών, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το infotainment. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η Opel και στην κατασκευή του εσωτερικού τόσο σε υλικά με τη χρήση μαλακών πλαστικών σε ολόκληρο το πάνω μέρος του ταμπλό έως και στο μέσο, όσο και σε φινίρισμα και στιβαρή συναρμογή. Από πλευράς χώρων τέσσερα άτομα θα χωρέσουν δίχως πρόβλημα, αφού στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα πόδια είναι αρκετός και για τους πιο ψηλούς. Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 422 λίτρων με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο τετραγωνισμένο σχήμα.

Με στιβαρό πάτημα στο δρόμο

Στα θετικά γνωρίσματα του νέου Astra ανήκει η πολύ καλή οδική συμπεριφορά και η σιγουριά που παρέχει σε κάθε διαδρομή. Γεγονός που συμβάλλουν το ενισχυμένο πλαίσιο και οι ορθά σεταρισμένες αναρτήσεις, με αποτέλεσμα το νέο μικρομεσαίο Opel να ταιριάζει ιδανικά την ποιότητα κύλισης, με την άνεση και τις ελάχιστες κλίσεις στις στροφές, μαζί με το στιβαρό κράτημα. Σχετικά με τον 3κύλινδρο 1.200άρη turbo κινητήρα των 110 ίππων και με την αρκετή ροπή των 205 Nm από τις 1.750 σ.α.λ., είναι επαρκής υπό όλες τις συνθήκες. Διαθέτει την απαιτούμενη σπιρτάδα, τραβά από χαμηλά, ενώ με εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόνο 79 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.199
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 205/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,8
Τελική (χλμ./ώρα) 199
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)* 5,4
CO2 (γρ./χλμ.) 123
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store