To Crossover PHEV με τη χαμηλότερη τιμή

Τα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία ολοένα και πληθαίνουν, όμως δεν είναι όλα ίδια γιατί χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Τα πιο απλά Mild Hybrid, τα Full Hybrid που εξασφαλίζουν ηλεκτρική κίνηση για κοντινές αποστάσεις χωρίς εξωτερική φόρτιση και τα Plug-in Hybrid τα οποία προσφέρουν αρκετά χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Τα PHEV φορτίζουν όπως τα 100% ηλεκτρικά αλλά σε πολύ πιο σύντομους χρόνους, ενώ όταν «αδειάσει» η μπαταρία τους λειτουργούν σαν φουλ υβριδικά.

Φουλ εξοπλισμένο και με 5 χρόνια δωρεάν service

Με τα Plug-in Hybrid οι καθημερινές διαδρομές ρουτίνας μπορούν να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, αρκεί βέβαια να υπάρχει εύκαιρο σημείο φόρτισης ανά πάσα ώρα και στιγμή. Επιλογές PHEV μοντέλων διατίθενται αρκετές, με τα Crossover/SUV να συγκεντρώνουν περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών το πιο προσιτό σε τιμή και μάλιστα μικρομεσαίο Crossover, είναι το Kia XCeed Plug-in Hybrid. Πωλείται σε μία έκδοση, την πλούσια εξοπλισμένη Platinum, έναντι 38.290 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ). Επίσης, καλύπτεται με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia και με 5 χρόνια δωρεάν service.

Ο εξοπλισμός του είναι υπερπλήρης και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, Full LED φώτα, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, 18άρες ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Στο πλουσιοπάροχο εσωτερικό του με την ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τέσσερα άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις. Μόνο το πορτ μπαγκάζ έχει μικρύνει στα 291 λίτρα και είναι πιο ρηχό από τις υπόλοιπες εκδόσεις, λόγω του ότι κάτω από το δάπεδο είναι τοποθετημένη η μπαταρία των 8,9 kWh.

Έως 60 ηλεκτρικά χιλιόμετρα

Σχετικά με τον Plug-in Hybrid κινητήρα του Kia XCeed, αποδίδει συνδυαστικά 141 άλογα και 265 Nm ροπής. Αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης των 1.6 λτ. ισχύος 105 ίππων και 147 Nm ροπής και το ηλεκτρικό μοτέρ των 60,5 ίππων και 170 Nm ροπής, Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων για καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας από το CVT που συνηθίζεται από άλλους κατασκευαστές. Οι επιδόσεις ικανοποιούν, ενώ για αποστάσεις έως 48 χιλιομέτρων σε μεικτές συνθήκες, ή 60 χιλιόμετρων στην πόλη μπορεί να κινείται ηλεκτρικά. Συν του ότι με εκπομπές CO2 38 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.580
Ταχύτητες 6DCT
Συνδυαστική ισχύς (HP) 141
Συνδυαστική ροπή (Nm) 265
Ισχύς βενζ. (HP/σ.α.λ.) 105/5.700
Ροπή βενζ. (Nm/σ.α.λ.) 147/4.000
Ισχύς ηλ. κινητήρα (HP) 60,5
Ροπή ηλ. κινητήρα (Nm) 170
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,0
Τελική (χλμ./ώρα) 160
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)* 1,3
CO2 (γρ./χλμ.) 31
Βάρος (κιλά) 1.609
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store