Ανώτερης κλάσης SUV το νέο Honda ZR-V

H γκάμα των αυτοκινήτων της Honda στην Ευρώπη έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως και περιλαμβάνει μόνο εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία, plug-in hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικά. Full Hybrid είναι τα νέα Jazz, Civic, HR-V, ZR-V και CR-V το οποίο διατίθεται και με PHEV σύνολο, ενώ 100% EV είναι το e:Ny1. Στη μέση των SUV από πλευράς διαστάσεων και τιμών τοποθετείται το ZR-V, το οποίο διαθέτει εκλεπτυσμένο στυλ, υψηλής ποιότητας εσωτερικό και ένα ολοκληρωμένο οδηγικό προφίλ που συνδυάζει την άνεση με τις δυναμικές επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση.

Σικ και πολυτελές

To νέο Honda ZR-V καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπήρχε μεταξύ του μικρότερου HR-V και του μεγαλύτερου CR-V. Το μήκος του φτάνει τα 4.568 χλστ. και είναι πιο μακρύ από το HR-V των 4.340 χλστ. και πιο κοντό από το CR-V των 4.706 χλστ. Εξωτερικά, η κομψή εμφάνιση του ZR-V χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα απαλών ρευστών καμπύλων επιφανειών από άκρη σε άκρη και τους τοποθετημένους με ακρίβεια αρμούς μεταξύ των μεταλλικών πάνελ. Το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από τους λεπτούς προβολείς με τη χαρακτηριστική υπογραφή και τη μεγάλη μάσκα. Στο ίδιο ύφος οι απέριττες πλευρικές επιφάνειες που εκτείνονται μέχρι τα πίσω φώτα, τα οποία με τη σειρά τους ενσωματώνονται αρμονικά στην πίσω πόρτα. Επιπλέον, ο πίσω προφυλακτήρας με τις δύο απολήξεις των εξατμίσεων προσθέτει τόνους δυναμισμού.

Υψηλή ποιότητα και εργονομία

Μοντέρνο και στιλάτο είναι και το εσωτερικό του νέου Honda ZR-V, όπου οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας έδωσαν έμφαση και στη λειτουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι η καμπίνα είναι εύχρηστη στην καθημερινότητα με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και πρακτικές λειτουργίες, όπως οι πολλαπλές θύρες USB. Ένα ακόμα βασικό στοιχείο που γίνεται άμεσα αισθητό και δια της αφής, είναι τα υψηλής ποιότητας μαλακά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιφάνειες του ταμπλό, των θυρών και της κεντρικής κονσόλας. Μαζί με το προσεγμένο φινίρισμα, τις ραφές και το διακριτικό φωτισμό, όλα μαζί συνθέτουν μία premium ατμόσφαιρα.

Παράλληλα η εξελιγμένη τεχνολογία HMI επιτρέπει τη συνδεσιμότητα οδηγού και επιβατών με τον έξω κόσμο, πέρα από τη λειτουργικότητα που παρέχουν τα Apple CarPlay και Android Auto. Οι φιλοξενούμενοι του Honda ZR-V απολαμβάνουν μεγάλες ανέσεις και λόγω ευρυχωρίας, ακόμα και όταν πρόκειται για πιο ψηλούς. Στο πίσω κάθισμα θα χωρέσουν τρία άτομα λόγω του αρκετού πλάτους, ύψους, αέρα για τα πόδια και του πολύ χαμηλού κεντρικού τούνελ. Για τις αποσκευές υπάρχουν 390 λίτρα, τα οποία φτάνουν τα 1.311 επίπεδου αποθηκευτικού χώρου με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Δύναμη και οικονομία

Το Honda ZR-V όπως και τα άλλα νέα μοντέλα της Honda βασίζεται στην υβριδική τεχνολογία e:HEV και υιοθετεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος δύο ηλεκτροκινητήρων. Η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα από μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Παρά τις γρήγορες επιταχύνεις πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 130 γρ./χλμ. και κατανάλωση από 5,7 λτ./100 χλμ. Το πλήρως υβριδικό σύνολο συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με έναν πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Το υβριδικό σύνολο μπορεί να εναλλάσσει τη λειτουργία του μεταξύ των λειτουργιών EV, Hybrid και Engine Drive απρόσκοπτα χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. Επιπλέον, μέσω ενός επιλογέα, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν αυτόματα μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης: Normal, Sport, Eco και Snow.

Ξεκούραστο και ιδιαίτερα σταθερό

Στο δρόμο το νέο Honda ZR-V είναι πολύ ισορροπημένο, εμπνέει αμέσως εμπιστοσύνη, είναι πολύ άνετο και σταθερό ανεξαρτήτως διαδρομής και ταχύτητας. Με ένα πλαίσιο που είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και άκαμπτο, μαζί με ένα ευέλικτο υβριδικό σύστημα κίνησης, οδηγικά μοιάζει περισσότερο σαν σπορτίφ χάτσμπακ. Οι ορθά ρυθμισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, διαχειρίζονται με πολύ πετυχημένο τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Μαζί με τους χαμηλούς εξωγενείς θορύβους, οι επιβάτες απολαμβάνουν ξεκούραστες μετακινήσεις σε ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή το ZR-V είναι ευχάριστο στην οδήγηση, ειδικά με την επιλογή Sport όπου η παροχή ισχύος είναι πιο άμεση και το άμεσο τιμόνι με τις 2,4 στροφές από άκρη σε άκρη γίνεται λίγο πιο βαρύ.

Πλήρως εξοπλισμένο από τη βάση

Την ολοκληρωμένη εικόνα του Honda ZR-V ενισχύει περεταίρω και ο πληρέστατος εξοπλισμός του από την αρχική κόλας έκδοση Elegance. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται 11 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 9 ιντσών, ψηφιακή οθόνη πληροφοριών 7 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, κάμερα στάθμευσης, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.λπ. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 44.700 ευρώ, ενώ η Honda προσφέρει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και δωρεάν service για 5 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store