Xiaomi Mi3 ηλεκτρικό πατίνι για όλους (+video)

α ηλεκτρικά πατίνια της Xiaomi έχουν θέσει τις βάσεις και τις προδιαγραφές για το πώς ακριβώς πρέπει να είναι τα σύγχρονα αυτά δίκυκλα. Κάτι που έχουν εκτιμήσει ήδη κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και άλλοι κατασκευαστές πατινιών. Για παράδειγμα το e-scooter της Renault είναι βασισμένο εξ’ ολοκλήρου στο μοντέλο Xiaomi M365 Pro αξιοποιώντας όλα τα θετικά στοιχεία που έχει να προσφέρει. Το Xiaomi Mi3 που παρουσιάζουμε, είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς, με τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα, αυτονομία 30 χλμ. και ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 600W (peak) στον εμπρός τροχό, που επιτρέπει κίνηση σε δρόμο ακόμα και με κλίση 16%.

Το σύστημα ανάκτησης (KERS) μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από το φρενάρισμα και να τη μετατρέψει σε χρήσιμη ηλεκτρική, για να βελτιώσει περαιτέρω την εμβέλεια της μπαταρίας των 7650 mAh. Για την πλήρη φόρτιση της απαιτούνται περίπου 6 ώρες. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το επίπεδο της «στάθμης» είναι κάτω από 30% και το σκούτερ δεν είναι ενεργοποιημένο για περίπου 10 συνεχόμενες ημέρες, η μπαταρία θα τεθεί σε κατάσταση αναστολής για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της. Επιπλέον, το Battery Management System (BMS) 5ης γενιάς θα διατηρήσει την μπαταρία ασφαλή σε περίπτωση υπερθέρμανσης, μειώνοντας την παρεχόμενη ισχύ στο μοτέρ.

Ο σχεδιασμός και η εργονομία του Mi3 είναι ακριβώς ότι ζητάει κανείς σε ένα ηλεκτρικό πατίνι καθημερινής χρήσης. Εντυπωσιακή λιτή εμφάνιση, στιβαρή κατασκευή και με συνολικό βάρος μόλις 13 κιλά, μεταφέρεται παντού με μεγάλη ευκολία. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης λειτουργεί ακόμα και με το ένα χέρι, είναι ασφαλής και ιδιαίτερα ανθεκτικός. Διαθέτει 3 προφίλ οδήγησης (pedestrian, D και S) τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική έγχρωμη οθόνη. Από πλευράς ασφάλειας, διαθέτει πίσω δισκόφρενο με διπλό τακάκι, οπίσθιο προειδοποιητικό φως LED, ένα μεγάλο εμπρόσθιο και ανακλαστήρες περιμετρικά για να σε κρατάει πάντα ορατό τη νύχτα.

Με το Xiaomi Home app (Mi Home app), λειτουργίες όπως οι αναβαθμίσεις firmware και το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα του σκούτερ μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας απλώς τη Bluetooth σύνδεση. Μπορεί επίσης ο χρήστης να δει αναλυτικά δεδομένα οδήγησης, στοιχεία του πατινιού και να τροποποιήσει διάφορες ρυθμίσεις και λειτουργίες. Το Xiaomi Mi3 διατίθεται σε λευκό και μαύρο, ενώ κοστίζει μόλις 429 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store