Έτσι φτιάχνει η Xiaomi 76 αμάξια/δευτερόλεπτο (+video)

Η Xiaomi τρελαίνει κόσμο με το SU7, από όποια πλευρά κι το πιάσεις. Ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών μπήκε στο χορό της αυτοκίνησης με σκοπό να πρωταγωνιστήσει, δείχνοντας ακόμα και σε παντοκρατορίες του χώρου πώς είναι ένα σύγχρονο τετράτροχο. Το SU7 είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, έχει κορυφαία έκδοση με 670+ άλογα, αυτονομία που φτάνει τα 800 χλμ., τιμή που το κάνει να διαλύει ταμεία και βιομηχανικές καινοτομίες, ικανές να θέσουν το ρυθμό παραγωγής στα 76 αυτοκίνητα ανά δευτερόλεπτο!

Το υπερ-εργοστάσιο Xiaomi Super Factory είναι μια από τις σύγχρονες μονάδες συναρμολόγησης σε όλη τη βιομηχανία. Mπορεί να παράγει 40 μονάδες SU7 Xiaomi ανά ώρα, ενώ ένα νέο αυτοκίνητο βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης κάθε 76 δευτερόλεπτα (!), επίδοση που αποτελεί μια διαφορά την καλύτερη στην αυτοκίνηση. Ο φρενήρης ρυθμός οφείλεται στην εξαιρετικά αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και στις προηγμένες τεχνικές που εφαρμόζονται, οι οποίες συνδυάζουν γραμμικά τον ανθρώπινο παράγοντα με τις μηχανές. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 700 ρομπότ λειτουργούν στο εργοστάσιο που εδρεύει στο Πεκίνο, αναλαμβάνοντας την εγκατάσταση εξαρτημάτων, την επιθεώρηση, αλλά και τη μεταφορά τους.

Περί τους 20 εργαζομένους επωφελούνται από τη βοήθεια 381 ρομπότ στο φανοποιείο, με 8 μηχανήματα ανά πόστο (4 σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου). Οι ρομποτικοί βραχίονες χειρίζονται τις πόρτες, τις τοποθετούν στη θέση τους, σφίγγουν τα μπουλόνια και προσαρμόζουν τους μεντεσέδες. Παράλληλα τοποθετούν τα παρμπρίζ εμπρός-πίσω, αλλά και το κρύσταλλο της πανοραμικής ηλιοροφής. Από τη στιγμή που συλλέγονται τα εξαρτήματα μέχρι την ώρα που παίρνουν θέση στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, χρειάζονται λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα – χρόνος πάνω από δυο φορές ταχύτερος σε σχέση με το μέσο όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με την Xiaomi!

Έξυπνα συστήματα χρησιμοποιούν οι Κινέζοι και στη βαφή. Μέσα από την αυτοματοποιημένη διαδικασία ταξινόμησης και επιλογής χρωμάτων, οι μηχανές αντλούν, γεμίζουν, ψεκάζουν, καθαρίζουν και γυαλίζουν, αλλά και αλλάζουν από τη μία απόχρωση στην άλλη (τις διαφορετικές στρώσεις, δηλαδή), μέσα σε μόλις 40 λεπτά. Μια τακτική που μπορεί να μειώσει το χρόνο παράδοσης κατά 25%, την ώρα που η διαφορά στην αποτελεσματικότητα εν συγκρίσει με την παρουσία κανονικών χειριστών αγγίζει το τριπλάσιο! Και η Xiaomi χρειάζεται κάθε λιγότερο δευτερόλεπτο στο «φεύγα» από τη γραμμή παραγωγής, καθώς μέσα σε μόλις μια μέρα δέχθηκε 90.000 παραγγελίες.

Get it on Google Play Download on the App Store