Νέο Hyundai Bayon από 19.690 ευρώ

Η Hyundai παρουσίασε το μικρότερο SUV μοντέλο της Bayon με πιο ελκυστικό σχεδιασμό εξωτερικά, πλούσιο εξοπλισμό έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας και ασφάλειας, ανανεωμένο εσωτερικό και τεχνολογίες αιχμής. Η εμπορική του διάθεση ξεκινά στην Ελληνική αγορά με τιμή από 19.690 ευρώ, ενώ αναμένουμε τον πλήρη τιμοκατάλογο και τους κινητήρες.

Το νέο Bayon ξεχωρίζει αμέσως από μπροστά, χάρη στο νέο διακοσμητικό κεντρικό φωτισμό LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος και δημιουργεί τη φωτεινή υπογραφή Seamless Horizon. Η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και η μάσκα του ψυγείου, έχουν βελτιωθεί για να χαρίσουν μια πιο τολμηρή και στιβαρή εμφάνιση. Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί νέοι τροχοί 16 και 17 ιντσών. Η γκάμα των χρωμάτων περιλαμβάνει συνολικά εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Μια προαιρετική διχρωμία στην οροφή σε Phantom Black είναι επίσης διαθέσιμη με πολλά εξωτερικά χρώματα.

Στο εσωτερικό του νέου Bayon οι λειτουργίες infotainment έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στην εισαγωγή των ενημερωμένων χαρτών Over-the-Air (OTA). Οι πελάτες επωφελούνται τώρα από ένα LCD πίνακα οργάνων 4,2 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών στον στάνταρ εξοπλισμό. Το νέο Bayon συνεχίζει να εφοδιάζεται με ψηφιακό καντράν 10,25 ιντσών (προαιρετικά) με δυνατότητα διαμόρφωσης διαφορετικών γραφικών, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης, Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση και την πιο πρόσφατη ενημέρωση της τηλεματικής Bluelink. Δύο θύρες USB-C -μία μπροστά και μία πίσω- διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη φόρτιση των smartphones, ενώ τo πακέτο ολοκληρώνει ένα premium ηχοσύστημα Bose με οκτώ ηχεία μαζί με το subwoofer. Επίσης, στο ευρύχωρο σαλόνι του νέου Bayon οι λαμπτήρες έχουν αντικατασταθεί με νέους LED, μαζί με νέο προσαρμοζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Τον εξοπλισμό του Bayon εμπλουτίζουν πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφαλείας, όπως είναι το Lane Following Assist που διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του και το Forward Collision-Avoidance Assist, που εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει ανίχνευση αυτοκινήτου, πεζού και ποδηλάτη, καθώς και Junction Turning, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο όταν στρίβει σε μια διασταύρωση. Ένα άλλο προηγμένο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control που βασίζεται στην πλοήγηση, χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόνομα όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο παρακολουθεί τις γωνίες και, εάν εντοπιστεί άλλο όχημα, εμφανίζεται μια οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέπτες. Όπου είναι απαραίτητο, ενεργεί τα φρένα για να αποφύγει μια σύγκρουση ή να μειώσει τη ζημιά από πιθανή πρόσκρουση. Το Driver Attention Warning αναλύει τα μοτίβα οδήγησης για να βοηθήσει στην ανίχνευση πιθανής υπνηλίας ή απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση. Λειτουργεί παράλληλα με το Leading Vehicle Departure Alert, το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα. Το νέο Bayon διαθέτει πλέον eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G και ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοι σε περίπτωση ατυχήματος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού.

Get it on Google Play Download on the App Store