Η πιο off road Lamborghini Urus στον πλανήτη

Η Lamborghini Urus δεν είναι το πρώτο SUV που έρχεται κατά νου, όταν σκεφτόμαστε off road διαδρομές. Πάει βέβαια, χαρίζοντας και πολύ θεαματικές γωνίες, αλλά κυρίως σε χώμα και βατά εδάφη, παρά σε κατσάβραχα. Αυτή που βλέπουμε, όμως, δεν σταματάει πουθενά.

Ανήκει σε έναν Αμερικανό λάτρη της περιπέτειας και των ταξιδιών, ο οποίος έμεινε κυριολεκτικά μαζί της για έναν ολόκληρο χρόνο, σε ένα ταξίδι άνω των 32.000 χλμ. και 16 χωρών! Η σκληροτράχηλη Urus ξεχωρίζει μονομιάς χάρη στις 22άρες ζάντες Klassik B OffRoad, που έχουν ειδική αντιχαρακτική επίστρωση για προστασία απέναντι σε πέτρες και χαλίκια, ενώ ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του ταξιδιού ήταν η σχάρα οροφής. Εκεί, πέρα από τις ρεζέρβες, φιλοξενείται η σκηνή που στέγαζε τον εξερευνητή από το Κολοράντο, ενώ και η μπάρα LED κάνει τη διαφορά σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού εκτός δρόμου.

Η ανάρτηση επίσης είναι αναβαθμισμένη, αν και δίνονται λεπτομέρειες για την απόσταση από το έδαφος, ενώ παρατηρούμε και τον ηλεκτρικό γάντζο στον εμπρός προφυλακτήρα. Πίσω αντίθετα δεν υπάρχει πάνελ, προς όφελος της αύξησης της γωνίας αποχώρησης. Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται η αντικατάσταση και των δυο προφυλακτήρων με άλλους, που θα προσφέρουν μεγαλύτερη ελευθερία προσέγγισης και αποχώρησης στο αυτοκίνητο, παράλληλα με την προσθήκη προστατευτικών ποδιών. Συνεπώς έχει δουλειά ακόμα η συγκεκριμένη Urus, για να φτάσει στην απόλυτη off road μορφή της. Αλλαγές θα έχουμε και στην εξάτμιση, με μια νέα και πιο ψηλά τοποθετημένη να παίρνει τη θέση της εργοστασιακής, δίνοντας λογικά έξτρα ισχύ στον 4.0 V8 twinturbo των 650 ίππων και 850 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store