Οι τιμές του νέου Lancia Ypsilon

Η Lancia ανακοίνωσε τον πλήρη τιμοκατάλογο για το νέο Ypsilon στην Ιταλία, περιλαμβάνοντας τόσο τις θερμικές όσο και τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές, μέσα από 3 εξοπλιστικά επίπεδα και 6 διαφορετικά χρώματα (Grigio Granito, Nero Ardesia, Bianco Marmo, Blu Lancia, Verde Giada και Oro).

Το βασικό Ypsilon είναι αυτό με τον ήπια υβριδικό τρικύλινδρο 1.2 τούρμπο των 101 ίππων και 4,6 λίτρων/100 χλμ., που ξεκινά από τις 24.900 ευρώ. Οι 17άρες ζάντες είναι στάνταρ σε ολόκληρη την γκάμα, όπως και πολλά ακόμα στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας και άνεσης (infotainment, συστήματα ADAS κλπ), ωστόσο υπάρχουν ακόμα οι εκδόσεις LX και Edizione Limitata Cassina για τους πιο απαιτητικούς. Το «LX» επιστρέφει ως ονομασία έκδοσης μετά το 1966 (προσφέροντας μεταξύ άλλων ενεργό cruise control, κάμερες εμπρός-πίσω, ειδικές επενδύσεις στην καμπίνα και σχετικά), ενώ οι Edizione Limitata (στάνταρ τα πάντα από ADAS, μαζί με τις διπλές οθόνες των 10,25 ιντσών και έλεγχο 360 μοιρών) γιορτάζουν το έτος ίδρυσης της εταιρίας και διατίθενται στον περιορισμένο αριθμό των 1.906 αντιτύπων. Όλες οι εκδόσεις, δε, προσφέρονται τόσο με τον θερμικό, όσο και τον ηλεκτρικό κινητήρα.

Μιλώντας για τον δεύτερο, το Ypsilon EV των 156 ίππων και 403 χλμ. αυτονομίας ξεκινά στην Ιταλία από τις 34.900 ευρώ, που γίνονται 31.900 ευρώ με την εκεί επιδότηση αγοράς ή 29.990 ευρώ, αν σε αυτή προστεθεί αντικατάσταση παλαιότερου αυτοκινήτου (από Euro 4 και πίσω). Η Lancia μάλιστα έχει επιβεβαιώσει πως αργότερα θα λανσάρει την κορυφαία έκδοση, που θα σημάνει την επιστροφή του ιστορικού «HF», με ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων και σπορ στήσιμο στις αναρτήσεις. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με μεγάλη ζέση από το αγοραστικό κοινό όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, ενώ οι πρώτες παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store