Έσπασε τα κοντέρ η Peugeot στην Ελλάδα

Η Peugeot κατέγραψε και το 2023 κορυφαίες επιδόσεις στην Ελλάδα, τόσο στις πωλήσεις της λιανικής, όσο και σε αυτές των εταιρικών. Συγκεκριμένα, στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων βρέθηκε το Peugeot 2008, με μερίδιο αγοράς 9,7% και αύξηση 85,5% σε σχέση με το 2022, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως το εξαιρετικά δημοφιλές B-SUV, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις εταιρείες και τα στελέχη τους.

Πρωτιά σημείωσε η Peugeot και στα ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας των μικρών, με το e-208 να καταλαμβάνει μερίδιο 45%, σημειώνοντας αύξηση ταξινομήσεων, σε σχέση με το 2022, κατά 315,8%. Μάλιστα, το νέο e-208 που ήδη βρίσκεται στις εκθέσεις της Peugeot ανά την Ελλάδα, αναμένεται να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη των πωλήσεων, βασιζόμενο τόσο στις σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις που φέρει με τη νέα μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία κίνησης, όσο και στην συνολική του νέα αισθητική, που ουσιαστικά το καθιστά σημείο αναφοράς στην κατηγορία των superimini.

Ένα ακόμα εξαιρετικό μοντέλο, το Peugeot 308, βρέθηκε στη δεύτερη θέση στις πωλήσεις των diesel και plug-in της μικρομεσαίας κατηγορίας, με μερίδιο 19,5% και 19,8% αντίστοιχα. Φυσικά από το «σπριντ» των επιδόσεων δεν θα μπορούσε να λείψει το «διαμάντι» της μάρκας, το Peugeot 3008 που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία C-SUV με 2.302 ταξινομήσεις και μερίδιο 9,0%. Αντίστοιχη είναι η θέση και στο βάθρο των εταιρικών πωλήσεων για το 3008, αποδεικνύοντας περίτρανα τους λόγους για τους οποίους το πολυβραβευμένο SUV της Peugeot έχει εδραιωθεί ως μια ιδανική επιλογή οχήματος  για επιχειρηματίες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη, μεταξύ άλλων premium προτάσεων της αγοράς.

Αντίστοιχα, πρωτιές κατέγραψε η Peugeot και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV), όπου, εξαιρουμένων των pick-up, κατέλαβε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη με 22,2% μερίδιο αγοράς και με τα Partner και Expert να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις κατηγορίες F1 και Κ1 αντίστοιχα.

Η γκάμα των μοντέλων της Peugeot, διακρίνεται για την οικονομία καυσίμου, τις  χαμηλές εκπομπές ρύπων αλλά και την άριστη απόδοση σε επίπεδο ισχύος και ροπής. Μεταξύ άλλων, η Peugeot έχει καταφέρει να εδραιώσει μια ηγετική παρουσία στην κατηγορία των plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων στην μακροχρόνια μίσθωση, καθώς τα μοντέλα της εξασφαλίζουν στον εκάστοτε χρήστη τους χαμηλό φορολογικό συντελεστή και μηδενικό εταιρικό φόρο. Στο πλαίσιο αυτό, η Peugeot προσφέρει εκδόσεις που ωφελούν και σε επίπεδο φορολογίας τους εταιρικούς χρήστες.

Για το 2024, η Peugeot εξακολουθεί να στοχεύει ψηλά,  βασιζόμενη στην υψηλή αξιοπιστία των μοντέλων της, τους προηγμένους και πολυβραβευμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης που διαθέτει στην γκάμα της, στη δύναμη που παρέχει η επιλογή μεταξύ θερμικών, ηλεκτρικών και υβριδικών εκδόσεων και φυσικά στην εγγύηση του ονόματος του Ομίλου Συγγελίδη που την αντιπροσωπεύει, μέσω ενός άρτιου δικτύου αντιπροσώπων πωλήσεων και aftersales, σε όλη την Ελλάδα.

Get it on Google Play Download on the App Store