Πλουσιοπάροχο Hyundai i30 με μόνο 21.090 ευρώ

Το Hyundai i30 αποτελεί μια αξιόπιστη και σίγουρη αξία στην κατηγορία των μικρομεσαίων 5θυρων, γιατί προσφέρει ό,τι αναζητήσει κανείς από ένα κόμπακτ οικογενειακό αυτοκίνητο, σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων βενζίνης στην γκάμα του είναι αρκετές, όπως το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.5 DPi 110 PS και τα turbo 1.0 T-GDI 120 PS και 1.5 T-GDI 160 PS, με 48V Hybrid και 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων.

Μεταξύ αυτών, το i30 1.0 T-GDI 120 PS Premium παρέχει πολλά και ζητάει λίγα από τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, αφού κοστίζει από 21.090 ευρώ, δίχως καμία απολύτως έλλειψη στον εξοπλισμό του. Πληροφοριακά, σε αυτά τα χρήματα άλλες εταιρείες διαθέτουν μικρά χάτσμπακ, αφού τα μικρομεσαία τους μοντέλα είναι πολύ πιο ακριβά, έως «απλησίαστα» για ένα μέσο αγοραστή. Παράλληλα το i30 σε κάθε έκδοση του συνοδεύεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, στοιχείο που δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η Hyundai στο προϊόν της, ενώ ο κάτοχός του νιώθει πιο σίγουρος και ξέγνοιαστος.

Εξοπλισμός έκδοσης Premium:
  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Προβολείς ομίχλης
  • Infotainment με οθόνη 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες
  • Air condition
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Με 1.000 ευρώ παραπάνω, προσφέρεται η αμέσως επόμενη έκδοση Distinctive. Επιπλέον της Exclusive περιλαμβάνει διζωνικό κλιματισμό, οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, κεντρικό εμπρός υποβραχιόνιο, χρωμιωμένα πλαίσια παραθύρων και σκούρα πίσω κρύσταλλα.

Το νέο Hyundai i30 διαθέτει ένα καλλίγραμμο αμάξωμα με μήκος 4.340 χλστ., πλάτος 1.795 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 2.685 χλστ., ενώ το βάρος του ξεκινά από τα 1.216 κιλά. Στην συγκεκριμένη έκδοση των 21.090 ευρώ τροφοδοτείται με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα των 998 κ.εκ., απόδοσης 120 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο εκπλήσσει αρχικά πολύ ευχάριστα με την πολύ ραφιναρισμένη του λειτουργία, η οποία είναι απαλλαγμένη από ενοχλητικούς θορύβους και δονήσεις. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι ικανοποιητικές (0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ.), με συνδυαστική ρεαλιστική κατανάλωση στα 7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ. (79 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Η προσφερόμενη άνεση στο δρόμο είναι κυρίαρχο γνώρισμα του Hyundai i30, γεγονός που αν μη τι άλλο εκτιμάται δεόντως από τους επιβάτες. Οι αναρτήσεις με τη μαλακή ρύθμιση φιλτράρουν αποτελεσματικά τις μύριες ανωμαλίες και μαζί με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης εξασφαλίζουν ξεκούραστες διαδρομές. Την άνεση των φιλοξενούμενων ενισχύουν και οι αρκετά καλοί διαθέσιμοι χώροι, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο χώρο αποσκευών των 395 λίτρων. Στα θετικά γνωρίσματα του i30 ανήκουν ακόμα η προσεγμένη ποιότητα και εργονομία, που δείχνουν με τη σειρά τους τη φροντίδα που έχει δείξει η Hyundai στη συνολική κατασκευή του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store