Τραντάζει το Nurburgring η Mustang GTD (+video)

Η Ford ετοιμάζει για μεγάλα πράγματα τη Mustang GTD στο Nurburgring. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι για αυτό την φέρνει στην Ευρώπη, πέρα φυσικά από τη ζήτηση του εύρωστου οικονομικά αγοραστικού κοινού, το οποίο έχει να δώσει τις 300.000 ευρώ που αναμένεται να κοστίζει η κορυφαία Mustang στα μέρη μας.

Από τη στιγμή που «ζυγίζεται» χρόνος (και ενδεχομένως ρεκόρ) στο Nordschleiffe, απολύτως λογικό να κάνουν δοκιμές οι Αμερικανοί στην «Πράσινη Κόλαση». Η Mustang GTD έκανε την πρώτη της εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους, και μάλιστα για πρώτη φορά σε άλλο χρώμα από το ανθρακί που λανσαρίστηκε. Πολύ περισσότερο της πηγαίνουν τα μαύρα, πάντως, η αλήθεια να λέγεται. Ακόμα περισσότερο πηγαίνει η βροντόφωνη χροιά του κομπρεσοράτου V8 στο ‘Ring, συνοδευόμενη από το διαπεραστικό σφύριγμα του μηχανικού υπερσυμπιεστή.

Ο 5.2 V8 έχει μετακινηθεί προς τα πίσω, ανάμεσα στον εμπρός άξονα και τον οδηγό, καθιστώντας την Mustang GTD -τυπικά- ως κεντρομήχανη. Το ίδιο το μοτέρ τώρα, φιλοξενεί κομπρέσορα και αναβαθμίσεις σε πολλά περιφερειακά, βασιζόμενο στον Predator της προηγούμενης Shelby GT500. Ακριβές νούμερο ισχύος δεν ανακοινώνεται, ωστόσο το «Μπλε Οβάλ» δηλώνει πως βρίσκεται πάνω από τα 800 άλογα και στροφάρει άνετα στις 7.500 σ.α.λ. Ένα 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη αναλαμβάνει την τροφοδοσία των πίσω τροχών, μέσω ανθρακονημάτινου άξονα, ενώ από carbon αποτελούνται τα περισσότερα πάνελ στο αμάξωμα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Από κοντά και η ειδικά εξελιγμένη, αγωνιστικών προδιαγραφών ανάρτηση, μαζί με ημισλίκ ελαστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store