Η Ford φέρνει στην Ευρώπη την απόλυτα σκληροπυρηνική Mustang GTD των 800+ ίππων, και μαζί ένα από τα πιο ιδιαίτερα γνωρίσματα που έχουμε δει σε αυτοκίνητο: μια ανάρτηση της οποίας η λειτουργία, βρίσκεται σε κοινή θέα.
Όπως οι Ferrari έχουν διάφανο κάλυμμα για να θαυμάζουμε τους κινητήρες τους, έτσι και η GTD κάνει επίδειξη με την αγωνιστικών καταβολών ανάρτησή της. Η push rod αρχιτεκτονική πηγάζει απευθείας από τις πίστες, συνδυαζόμενη με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και υδραυλικό σύστημα που μπορεί να χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος έως 40 χλστ. Ένα σύστημα με τόσα πολλά εξαρτήματα, που εξαφανίζει το πορτμπαγκάζ. Η Mustang GTD δεν αφήνει ίχνος χώρου για αποσκευές, χαρίζοντας όλο το πίσω μέρος στην ανάρτηση σαν γνήσιο αγωνιστικό. Και είναι πάρα πολύ περήφανη για αυτό, όπως φυσικά και οι μηχανικοί της Ford Performance.
Κάθε αμορτισέρ έχει δυο ελατήρια και όταν το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο, συνεργάζονται για να μεγιστοποιούν την απορροφητικότητα και την απόσβεση των ανωμαλιών προς όφελος της ποιότητας κύλισης. Όταν μπει στην πίστα και ο οδηγός ενεργοποιήσει το Track Mode, το υδραυλικό υγρό συμπιέζει το ένα από τα δυο ελατήρια και σχεδόν διπλασιάζει τη σκληρότητα, ενώ παράλληλα μειώνει τη διαδρομή κατά 40 χλστ. – όλα για βέλτιστο κράτημα και μεγιστοποίηση της επαφής των ημισλίκ ελαστικών (με πέλμα 325 χλστ. μπροστά και 345 χλστ. πίσω) με το οδόστρωμα, προκειμένου να σπάνε τα χρονόμετρα. Και η GTD έχει σκοπό να κάνει ζημιά ακόμα και σε εκείνα του Nurburgring, στοχεύοντας σε έναν χρόνο κοντά (ή ακόμα και κάτω) στο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής, που κατέχει το hypercar Mercedes-AMG One.
Πέρα από την σπέσιαλ και «επιδειξιομανή» ανάρτηση, η Mustang GTD βρίθει αγωνιστικών στοιχείων. Ο 5.2 V8 έχει μετακινηθεί προς τα πίσω, ανάμεσα στον εμπρός άξονα και τον οδηγό, καθιστώντας την Mustang GTD -τυπικά- ως κεντρομήχανη. Το ίδιο το μοτέρ τώρα, φιλοξενεί κομπρέσορα και αναβαθμίσεις σε πολλά περιφερειακά, βασιζόμενο στον Predator της προηγούμενης Shelby GT500. Ακριβές νούμερο ισχύος δεν ανακοινώνεται, ωστόσο το «Μπλε Οβάλ» δηλώνει πως βρίσκεται πάνω από τα 800 άλογα και στροφάρει άνετα στις 7.500 σ.α.λ. Ένα 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη αναλαμβάνει την τροφοδοσία των πίσω τροχών, μέσω ανθρακονημάτινου άξονα, ενώ από carbon αποτελούνται τα περισσότερα πάνελ στο αμάξωμα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.