Kia Sportage Diesel σε τιμή SUV βενζίνης

To πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia παγκοσμίως, το Sportage δέχτηκε πρόσφατα αναβαθμίσεις (Model Year 2025), αποκτώντας περισσότερο εξοπλισμό, πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αλλαγές στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 48V Hybrid, το Full Hybrid και το Plug-in Hybrid. Μεταξύ αυτών ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο πετρελαιοκινητήρας, αφενός γιατί τα ντίζελ C-SUV έχουν λιγοστέψει και αφετέρου γιατί η τιμή που προσφέρεται είναι στα επίπεδα ανταγωνιστικών μικρομεσαίων SUV βενζίνης. Συν του ότι έχει το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης και τιμής του ντίζελ, έναντι ενός βενζινοκίνητου.

Συγκεκριμένα το νέο Kia Sportage 1.6 CRDi 136 PS 48V Hybrid LX Dynamic πωλείται στις 33.190 ευρώ, μαζί με τα 5 χρόνια δωρεάν service και την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών που ισχύει για όλα τα Kia. Με τον 1.600άρη ντίζελ υπάρχουν ακόμα εκδόσεις με αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και με 4κίνηση, σε συνδυασμό με το χειροκίνητο 6τάχυτο σασμάν ή το 7DCT. Μαζί και με τα τρία επίπεδα εξοπλισμού (LX Dynamic, EX Titanium και GT Line), το Sportage πετρελαίου είναι σε θέση να καλύψει τις όποιες ανάγκες του πελάτη σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με το πιο προσιτό στην γκάμα LX Dynamic, εφοδιάζεται με όλο το σύγχρονο πακέτο εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων ανήκουν: 7 αερόσακοι, αυτόματη έκτακτη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, οθόνη αφής 12,3 ιντσών, πλοήγηση, σύστημα τηλεματικής Kia Connect, διζωνικός κλιματισμός, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Περνώντας στον κινητήρα 1.6 CRDi είναι ένας σύγχρονος και «καθαρός» 48V Hybrid με turbo μεταβλητής γεωμετρίας, άμεσο ψεκασμό, κοινή γραμμή τροφοδοσίας, φίλτρο σωματιδίων NOx και επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR). Αποδίδει 136 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και ροπή 280 Nm στις 1.500-2.750 σ.α.λ. (320 Nm στις 2.000-2.250 σ.α.λ. με το 7DCT). H Kia ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 129 γρ./χλμ. (83 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Όσον αφορά το 48V Hybrid αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια μέγιστης ισχύος 17 ίππων, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 9,7 Ah. Το σύστημα αυτό παρέχει έξτρα δύναμη κατά τις επιταχύνσεις, ενώ κάνει πολύ ομαλή την επανεκκίνηση του κινητήρα (Stop/Start). Παράλληλα το μοτέρ διακρίνεται για την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη του λειτουργία, αφού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν περνάνε ενοχλητικοί θόρυβοι ή δονήσεις.

Έτσι, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν άνετα και με ασφάλεια τις όποιες μετακινήσεις τους. Άλλωστε το νέο Sportage ξεχωρίζει και για το πολύ στιβαρό του πάτημα στο δρόμο, αφού είναι πολύ ευθύβολο στους αυτοκινητόδρομους και σταθερό σε διαδρομές με στροφές. Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου ανήκουν ακόμα ο δυναμισμός που εκπέμπει εξωτερικά και η πολυτέλεια στο εσωτερικό του, όπου πέντε άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς πρόβλημα μαζί με τις αποσκευές τους (526 λίτρα πορτ μπαγκάζ).

Get it on Google Play Download on the App Store