«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» με αυξημένο ποσό επιδότησης

Το σερί του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» συνεχίζεται, με την τρίτη εφαρμογή του προγράμματος να ανακοινώνεται επίσημα και μάλιστα, με αυξημένο το ποσό της μέγιστης επιδότησης.

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» παρουσιάστηκε επίσημα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά. Η τρίτη κατά σειρά καμπάνια για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος εκτιμάται πως φτάνει τα 33 εκατ. ευρώ σε προϋπολογισμό, κονδύλια που εξασφαλίστηκαν προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. Η ημερομηνία επιλέξιμης δαπάνης ξεκινά από την 1η Μαΐου 2024 και η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2025, οπότε έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας – εκτός κι αν το διαθέσιμο ποσό εξαντληθεί πριν την καταληκτική ημερομηνία (πολύ πιθανό).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό πλέον των 26,1 εκατ. ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Προγραμματίζεται, στις 5 Ιουνίου, η πληρωμή επιπλέον 478 αιτήσεων, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Ανεβάζοντας την επιδότηση που έχει καταβληθεί στα 28 εκατ. ευρώ από τον Νοέμβριο και στα 33,3 εκατ. ευρώ συνολικά, από την αρχή του προγράμματος. Και οι πληρωμές θα συνεχίσουν και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, με σταθερά υψηλό ρυθμό». Το ύψος της επιδότησης τώρα, ανεβαίνει από τις 8.000 στις 9.000 ευρώ, ενώ αν συνδυαστεί με απόσυρση παλαιού οχήματος το συνολικό όφελος φτάνει στις 11.000 ευρώ (9.000 + 2.000 από την απόσυρση, αντί 8.000 + 1.000 ευρώ μέχρι πρότινος).

Η επιδότηση προσαυξάνεται για συγκεκριμένες ευάλωτες κατηγορίες, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, αλλά και οι νέοι, έως 29 ετών. Για τα νομικά πρόσωπα, μειώνεται το ύψος της επιδότησης κατά 2.000 ευρώ, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσοστό της αυξημένης ζήτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store