Το τελευταίο ντίζελ SUV των 22.950 ευρώ

Ντίζελ SUV υπάρχουν αρκετά, αλλά στις πιο κάτω κατηγορίες αρχίζουν να εκλείπουν. Πετρελαιοκινητήρα στα B-SUV πλέον συναντάμε σπάνια, ενώ στο μέλλον θα είναι αδύνατο. Το «τώρα» μας απασχολεί, όμως. Και τώρα, μπορείς να αποκτήσεις ντίζελ SUV με λιγότερες από 23.000 ευρώ. Ας είναι καλά το Citroen C3 Aircross!

To γαλλικό crossover προσφέρει τις αρετές του πετρελαίου έναντι 22.950 ευρώ, στη βασική έκδοση 1.5 BlueHDi 110 PS You!. Μια ακαταμάχητη επιλογή αγοράς καινούργιου οικογενειακού αυτοκινήτου, η οποία παράλληλα είναι πληρέστατη εξοπλιστικά. Μετρήστε: 6 αερόσακους, τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, προβολείς ομίχλης, αυτόματη λειτουργία προβολέων, infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών και σύστημα Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay). Επιπλέον εφοδιάζεται με ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες, έχει πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition κλπ.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα «Citroen Άτοκα» μπορείτε να αποκτήσετε το C3 Aircross (κι όποιο Citroen επιθυμείτε) με 0% επιτόκιο25% προκαταβολή και αποπληρωμή δόσεων σε διάστημα έως 48 μήνες. Πρόσθετα η Citroen προσφέρει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια.

Το μοντέρνο στιλ του  C3 Aircross ενισχύουν περεταίρω και άλλες λεπτομέρειες εξωτερικά, όπως είναι οι μπάρες οροφής σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, τα μαύρα γυαλιστερά καλύμματα καθρεπτών και το διακοσμητικό γραφικό στα πίσω παράθυρα. Από πλευράς διαστάσεων είναι πολύ «βολικό» με το μήκος των 4.160 χλστ. (λίγο πιο μακρύ από τα supermini), πλάτος 1.756 χλστ., ύψος 1.637 χλστ. και μεταξόνιο 2.604 χλστ. Στο εσωτερικό η ευρυχωρία που εξασφαλίζει συγκρίνεται με μεγαλύτερων μικρομεσαίων χάτσμπακ, μιας και 4 ή 5 επιβάτες θα φιλοξενηθούν στα πολύ άνετα καθίσματα και θα φύγουν για όποιο προορισμό θέλουν, βολεύοντας τις αποσκευές τους στα 410 λίτρα του πορτμπαγκάζ. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί και συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο βελτιώνει πολύ την πρακτικότητα και με μια κίνηση ο χώρος αποσκευών μεγαλώνει στα 520 λίτρα (1.289 λτ. με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα).

Μιλώντας για ταξίδια και άνετες μετακινήσεις, δεν γίνεται να μην εστιάσει κανείς στα χαμηλά επίπεδα θορύβου από παντού, την πολύ καλή απόσβεση ανωμαλιών και την ομαλότητα στο πέρασμα από ανάγλυφο οδόστρωμα. Τα 179 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πατήσει σε κακοτράχαλους χωματόδρομους, προκειμένου να φτάσει σε σημεία όπου τα κλασικά χάτσμπακ δεν θα τα καταφέρουν. Το προαιρετικό Grip Control αυξάνει σημαντικά την πρόσφυση σε γλιστερές επιφάνειες, αφού δεν επιτρέπει στους εμπρός κινητήριους τροχούς να σπινάρουν ανεξέλεγκτα. Κερασάκι στην τούρτα του Citroen C3 Aircross αποτελεί ο κινητήρας 1.5 Blue HDi των 110 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις (0-100 σε 10,7 δλ.), είναι ελαστικός και με πολύ χαμηλή κατανάλωση (5,6 λίτρα/100 χλμ. στη δοκιμή).

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός 1.499 κ.εκ.
Ισχύς 110 PS/3.750 σ.α.λ.
Ροπή 250 Nm/1.750 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα 10,7 δλ.
Τελική ταχύτητα 178 χλμ./ώρα
Κατανάλωση* 5,6 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2 127 γρ./χλμ.
*Δοκιμής

 

Get it on Google Play Download on the App Store