Νέο Mitsubishi Space Star σε τιμή μεταχειρισμένου

Οι αυξημένες τιμές των καινούριων αυτοκινήτων δεν είναι βατές για πολλούς που θέλουν ακόμα και ένα μικρό αμάξι για τις καθημερινές τους δουλειές (πόσο δε μάλλον για οικογενειακό), οπότε στρέφονται στα μεταχειρισμένα. Στην αχανή αυτή αγορά οι επιλογές είναι χιλιάδες, όμως χρειάζεται αρκετή υπομονή, χρόνος και ψάξιμο μέχρι να βρεθεί το καλύτερο δυνατό από δεύτερο χέρι. Ακόμα και έτσι όμως, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος παρουσίασης βλάβης που δεν καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και υπό προϋποθέσεις).

Η άνοδος των τιμών στα νέα αυτοκίνητα έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις τιμές των μεταχειρισμένων. Για παράδειγμα μικρά χάτσμπακ 4-5 ετών διατίθενται κοντά στις 13.000 ευρώ, δηλαδή κοντά στα λεφτά που πωλούνταν καινούργια. Τώρα νέα μίνι μοντέλα στοιχίζουν κοντά στις 17.000 ευρώ και supermini τουλάχιστον 2.000 ευρώ παραπάνω. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το νέο Mitsubishi Space Star, το οποίο έχει τη χαμηλότερη τιμή από όλα τα νέα αμάξια στην Ελλάδα. Εκκινεί από μόλις 13.950 ευρώ, συνοδευόμενο με 5ετή εγγύηση ή 100.000 χιλιόμετρα (όποιο προκύψει πρώτο). Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, air condition, κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, Radio/CD/MP3/AUX, θύρα USB, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι. Η επόμενη έκδοση Invite διαθέτει -μεταξύ άλλων- αυτόνομο φρενάρισμα, οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, όμως ανεβαίνει στις 17.300 ευρώ και χάνει το πλεονέκτημα της πολύ χαμηλής τιμής.

Το φθηνότερο καινούργιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το Mitsubishi Space Star των 13.950 ευρώ είναι και από τα μικρότερα supermini, διαθέτοντας μήκος 3.845 χλστ., πλάτος 1.665 χλστ., ύψος 1.505 χλστ. και μεταξόνιο 2.450 χλστ. Γεγονός που έχει ευεργετικά αποτελέσματα κατά την κίνηση στα στενά και στους πηγμένους δρόμους των πόλεων, όπως και στην ευκολία παρκαρίσματος. Εξάλλου βασικό πεδίο δράσης του είναι το αστικό περιβάλλον, ενώ η ευκολία στους χειρισμούς κάνει τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη. Από πλευράς χώρων θα φιλοξενήσει τέσσερα άτομα κανονικού ύψους χωρίς πρόβλημα. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 235 λίτρα, τα οποία είναι λιγότερα και από μίνι μοντέλων.

Το Space Star τροφοδοτείται αποκλειστικά με ένα ατμοσφαιρικό, τρικύλινδρο μοτέρ 1.2 λτ., απόδοσης 71 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 102 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Για την πόλη είναι μια χαρά, αφού διαθέτει την απαιτούμενη ζωηράδα και καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ.). Σημαντικό προσόν του είναι η χαμηλή κατανάλωση των 4,9 λτ./100 χλμ. (εργοστασιακή), ενώ με εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας. Όσοι πάλι θέλουν αυτόματο, διατίθεται με CVT κιβώτιο και τιμή από 18.350 ευρώ στη δεύτερη έκδοση Invite.

Get it on Google Play Download on the App Store