Ο πιο χορταστικός χώρος αποσκευών με €21.590

Όταν ψάχνει κανείς για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έχει κατά νου να καλύψει πολλές ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν όμως οι μεταφορικές ανάγκες είναι αυξημένες και δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρήματα, τότε οι επιλογές περιορίζονται. Στην περίπτωση μιας οικογένειας που μεταφέρει όλο το νοικοκυριό ακόμα και για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου -πόσο δε μάλλον για διακοπές- τότε χρειάζεται πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Δηλαδή το λιγότερο 500 λίτρα για να χωρέσουν όλα τα μπαγκάζια μαζί με τα πέριξ. Κάτι τέτοιο και ειδικά σε SUV αμάξωμα συνεπάγεται αρκετά χρήματα που δεν μπορούν να τα διαθέσουν όλοι. Ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση αγοράς του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με το τεράστιο πορτ μπαγκάζ των 603 λίτρων, σε τιμές που ξεκινούν από μόνο 21.590 ευρώ.

Λύση στο πρόβλημα των χώρων με τα λιγότερα χρήματα δίνει το νέο Hyundai i30 Tourer, μιας και διαθέτει το πιο μεγάλο πορτ μπαγκάζ στη χαμηλότερη τιμή. Για όσους κοιτούν περισσότερο την πρακτικότητα μαζί με οικονομία, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μονόδρομο. Σίγουρα τα station wagon έχουν ένα πολύ περιορισμένο κοινό στην Ελλάδα (εν αντιθέσει με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές), όμως όταν έρχεται η ώρα του φορτώματος, τότε ο κάτοχός του θα ευχαριστιέται να το γεμίζει και να μη σκέφτεται τι πρέπει να αφήσει πίσω.

Το πιο πρακτικό Hyundai i30 Tourer βασίζεται στο Hatchback, από το οποίο είναι μακρύτερο κατά 245 χιλιοστά (συνολικό μήκος 4.585 χλστ.), λόγω του μεγαλύτερου πίσω προβόλου. Σχεδιαστικά είναι αρκετά ισορροπημένο και το πίσω τμήμα έχει προσαρτηθεί με κομψό τρόπο, αφού ακολουθεί τις γραμμές που ξεκινούν από το ίδιο εμπρός τμήμα με του i30 Hatchback και διατρέχουν την οροφή και τις πλευρικές του επιφάνειες.

Χωρίς αλλαγές παρουσιάζεται και το εσωτερικό του Hyundai i30 Tourer (συγκριτικά με του Hatchback). Αρχικά διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, με μαλακά υλικά στο άνω τμήμα του ταμπλό και των πάνελ των εμπρός θυρών, με στιβαρή συναρμογή και φινίρισμα χωρίς ατέλειες. Παράλληλα ο οδηγός θα βολευτεί γρήγορα στη θέση του και στο αναπαυτικό κάθισμα, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε επίπεδο εργονομίας. Όσο για τους χώρους, ο περισσότερος αέρας για τα κεφάλια στο πίσω τμήμα της καμπίνας μαζί με τα μεγαλύτερα πίσω πλευρικά παράθυρα, κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν πιο ευχάριστα. Όσο για τις αποσκευές, τα 603 λίτρα είναι πολλά (395 λίτρα στο i30 Hatchback), συν του ότι υπάρχουν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι κάτω από το δάπεδο. Όταν πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων, τότε φτάνει τα 1.650 λίτρα!

Πληρότητα παρουσιάζει και σε εξοπλισμό από την εισαγωγική έκδοση Premium. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, αυτόματα φώτα, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.λπ.

Στην τιμή των 21.090 ευρώ η Hyundai διατίθεται το i30 Tourer με τον ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα 1.5 DPi των 110 ίππων και 144 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ., μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 6 λτ./100 χλμ. και CO2 137 γρ./χλμ. Πολύ συμφέρον παραμένει το i30 Tourer και με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 120 ίππων και 172 Nm (από 22.690 ευρώ), με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και 123 γρ./χλμ. CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store