Κλειστή Formula 1 το Mercedes-AMG Project ONE

Όσο ζυγώνει η ώρα της πρεμιέρας για το Project ONE, τόσο θα μας έρχονται πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης του γερμανικού hypercar. Κι άλλο τόσο, θα δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της Mercedes-AMG περί πολιτικής Formula 1.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη στιγμή που οι Γερμανοί παρουσίασαν ο Project ONE. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρα και επιδόσεις παρμένες από την κορωνίδα του motorsport. Μια σύνδεση που οι Γερμανοί υπογραμμίζουν σε κάθε αναφορά τους, επιστρατεύοντας τον 7άκις πρωταθλητή Lewis Hamilton και την W11 EQ Performance του για να μας το υπερτονίσουν. Βάσει των όσων θα δούμε και ακούσουμε από το Nurburgring, δεν έχουν κάποιο λόγο να μην το κάνουν.

Το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο στα χρονικά της Mercedes βρέθηκε στην «Πράσινη Κόλαση» και προκάλεσε δέος, σε όσους το παρακολουθούσαν να κινείται σε απίστευτους ρυθμούς. Ο ήχος είναι σαν να ακούς το μονοθέσιο του Hamilton, ενώ και από πλευράς ταχύτητας δεν έχει να ζηλέψει πολλά. Κάποιες φήμες κάνουν λόγο πως γυρνά τα 21 χιλιόμετρα του Nordschleiffe στην περιοχή των 6 λεπτών, ίσως και ταχύτερα!

Το κινητήριο σύνολο του Project ONE αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1.6 λίτρων, συνδυαζόμενο με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτροκινητήρες.  Ο βενζινοκινητήρας είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα και φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ., ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ βρίσκονται στον εμπρός άξονα. Ο πανίσχυρος 1.600αρης αποδίδει 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 326 ίππων να δίνουν κίνηση εμπρός. Συνδυαστικά η ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 1.000 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύος υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να υπολογίζονται σε λιγότερο από 2,5 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store