Φόβητρο Mercedes-AMG GT Black Series 1.111 ίππων

Η AMG GT Black Series έχει αποδείξει την ταχύτητά της τόσο σε ευθεία, όσο και μέσα στην «Πράσινη Κόλαση». Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής της ανήκει και δεν λογικά δεν πρόκειται να το αφήσει, αν δεν μπει στο Nurburgring κάποιο hypercar επιπέδου Mercedes-AMG Project ONE. Η Black Series που βλέπουμε, πάντως, είναι ισχυρότερη ακόμα και από αυτό!

Προϊόν βελτίωσης της Opus, το γερμανικό supercar χαίρει μεγαλύτερων τούρμπο, νέου στροφάλου και εγκεφάλου, custom συστήματος εξαγωγής, μεγαλύτερων intercooler, σφυρήλατων εμβόλων και μπιελών, ενώ custom είναι και ολόκληρο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενισχύθηκε, όπως και το διαφορικό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην τεράστια αύξηση της ισχύος.

Η Black Series πλέον αποδίδει 1.111 άλογα, σημειώνοντας αύξηση 381 ίππων σε σχέση με την εργοστασιακή! Μια ολόκληρη A45 S προηγούμενης γενιάς παραπάνω, δηλαδή. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως σίγουρα η τελική ταχύτητα θα είναι αρκετά ψηλότερα από τα 325 χλμ./ώρα της νορμάλ κορυφαίας GT. Για την επιτάχυνση, τουλάχιστον σε επίπεδο 0-100 χλμ./ώρα, διατηρούμε αρκετές επιφυλάξεις, λόγω του ότι οι πίσω τροχοί έχουν να περάσουν τέτοια δύναμη στο οδόστρωμα (3,2 δλ. θέλει η εργοστασιακή). Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα συμπεριφέρεται στις στροφές το αυτοκίνητο, με πλέον των 1.100 ίππων στον πίσω άξονα.

Για πιο «γήινες» απαιτήσεις, εξελίσσονται δυο ακόμα πακέτα, στα 920 και 825 άλογα, που θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Απρίλη. Το κορυφαίο των 1.111 ίππων, θα είναι έτοιμο από τον Ιούνη και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store