Η Mercedes-AMG παίρνει στο κυνήγι την Porsche Taycan

H εμπορική επιτυχία και τα ρεκόρ πίστας της Porsche Taycan δεν περνούν απαρατήρητα από τον ανταγωνισμό. Η Mercedes-AMG ήδη έχει στα τελευταία στάδια δοκιμών το νέο της μοντέλο, που θέλει να βγάλει την Taycan από τη βολή της και να προκαλέσει χαμό στα ηλεκτρικά premium sport sedan, συνθέτοντας ένα τρομερό τρίο με το Tesla Model S Plaid.

Η προς το παρόν αβάπτιστη νέα Mercedes-AMG περνάει τον καιρό της στον Αρκτικό Κύκλο, υποβαλλόμενη σε εντατικές δοκιμές παγωμένων συνθηκών. Το αυτοκίνητο έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του προ διετίας, με τη μορφή του πρωτοτύπου Vision AMG. Εκεί μας είχαν τραβήξει τα βλέμματα το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα με το «ρευστό» προφίλ, οι ειδικά σχεδιασμένοι αεροδυναμικοί τροχοί, τα LED φανάρια μπροστά στο σχήμα του «Αστεριού» και τα 6 στρογγυλά φωτιστικά σώματα πίσω, που θύμιζαν πυρακτωμένες απολήξεις εξατμίσεων. Όπως φαίνεται οι Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας αμείωτο, καθώς τα περισσότερα σχεδιαστικά γνωρίσματα του concept car θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής!

Η τριπλέτα των φαναριών πίσω σίγουρα, όπως φανερώνει η διαμόρφωση του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου δοκιμών. Μπροστά τα περίτεχνα LED δεν συνεχίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το αυτοκίνητο στερείται δυναμισμού. Τουναντίον, ακόμα και με τόσο καμουφλάζ δεν κρύβει τις σμιλεμένες γραμμές του. Για το εσωτερικό δεν υπάρχει καμία εικόνα, ωστόσο αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα τετραθέσιο κουπέ που προσφέρει άφθονους χώρους, χάρη στο έξυπνα σχεδιασμένο εσωτερικό δάπεδο και τις μεγάλες διαστάσεις (πάνω από 5 μέτρα μήκος, στα 5.100 χλστ. το Vision AMG).

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε πολλές πρωτιές για αυτοκίνητο της Mercedes-AMG, όπως η ολοκαίνουργια πλατφόρμα AMG.EA και η ειδική μπαταρία υψηλής τάσης και απόδοσης. Την κίνηση αναλαμβάνουν οι καινοτόμοι κινητήρες Axial Flux, που αναπτύχθηκε από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Mercedes-Benz, YASA. Χάρη στη συμπαγή και ελαφριά σχεδίασή του, ένα μοτέρ Axial Flux παρέχει σημαντικά περισσότερη ισχύ από ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοτέρ. Οι Γερμανοί δεν αναφέρουν πόσα διαθέτει η επερχόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα τους, ωστόσο οι φήμες τοποθετούν την απόδοση γύρω, ακόμα και πάνω από τους 1.000 ίππους!

Get it on Google Play Download on the App Store