Η νέα Lamborghini LM002 των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Η Lamborghini Urus θεωρείται η πνευματική απόγονος της LM002. Του κτηνώδους SUV που παρουσίασαν οι Ιταλοί τη δεκαετία του 80, βάζοντας τον κινητήρα της Countach σε ένα στρατιωτικό όχημα. Μια εταιρία από τη Λετονία, ωστόσο, αποφάσισε να αναστήσει πλήρως τον «Ράμπο», αξιοποιώντας την πιο επιτυχημένη Lambo όλων των εποχών.

Το Prombron Iron Diamond CLV παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2011, ως πρωτότυπο. Τότε είχε σηκώσει αρκετή συζήτηση τόσο ως προς το ποιόν του, όσο και ως προς κάποιες επιλογές στις επενδύσεις του εσωτερικού (για δέρμα φάλαινας και τέτοια τρελά ακούγαμε). Μια δεκαετία και βάλε αργότερα, η Dartz ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το τελικό προϊόν. Τώρα, όμως, δηλώνει έτοιμη να ολοκληρώσει την παραγγελία που έλαβε πριν 13 χρόνια, χωρίς τα αμφιλεγόμενα κομμάτια. Για παράδειγμα δεν γίνεται λόγος αν η νέα LM002 προορίζεται για ηγέτη απολυταρχικού καθεστώτος ή ολιγάρχη, ενώ έχουν εξαφανιστεί και οι «φαλαινοθηρικές» πινελιές.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουν πυκνώσει οι λεπτομέρειες, ούτε οι φωτογραφίες. Το Iron Diamond ανακοινώνεται ότι είναι αλεξίσφαιρο και ότι «συνδυάζει τις συνταρακτικές επιδόσεις sportscar, με την αντοχή τανκ και την πολυτέλεια της Lamborghini Urus». Αφήνοντας στην άκρη τις «σάλτσες» των Λετονών, μιλάμε επί της ουσίας για θωρακισμένο restomod βασισμένο στο ιταλικό SUV. Συνεπώς κάτω από το αμάξωμα αναλαμβάνει ο 4.0 V8 twinturbo, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, σε ένα πακέτο άνω των 650 ίππων και 850 Nm ροπής. Για επιδόσεις ούτε λόγος, αλλά υποθέτουμε πως δεν θα είναι κοντά στα 3,6 δλ. και τα 305 χλμ./ώρα της Urus, δεδομένου πως το βάρος πρέπει να είναι γύρω στους 3 τόνους.

Η Dartz δηλώνει πως το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της χρονιάς, με την τιμή να τοποθετείται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store