Το Vision AMG προαναγγέλλει το μέλλον των AMG

H Mercedes-AMG αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά το εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο Vision AMG. Μέσω αυτού προσφέρει μια πρώτη γεύση για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον των σπορ αυτοκινήτων της μάρκας. Το πρώτο δεν αργεί πολύ, αφού είναι προγραμματισμένο να μπει στην παραγωγή το 2025.

Το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα με το «ρευστό» προφίλ, τους μεγάλους αεροδυναμικούς τροχούς των 22 ιντσών και τους τονισμένους ώμους, συνθέτουν ένα έντονα μυώδες σύνολο. Χαρακτηριστικά του σχεδιαστικά γνωρίσματα αποτελούν ακόμα τα εμπρός τρία φώτα από κάθε πλευρά που σχηματίζουν το αστέρι της μάρκας. Οι δύο προβολείς ενώνονται μέσω μιας οριζόντιας ζώνης φωτός, η οποία μπορεί να εμφανίσει μια ποικιλία κινούμενων εικόνων. Πίσω σχηματίζεται μια έντονη ακμή στο χυτό τελείωμα, ωστόσο πιο πολύ εντύπωση προκαλούν τα έξι στρογγυλά φωτιστικά σώματα, που θυμίζουν πυρακτωμένες απολήξεις εξατμίσεων.

Η ειδική μάσκα της AMG με τις κάθετες μπάρες διατηρείται ως βασικό χαρακτηριστικό της μάρκας, παρά το γεγονός ότι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν απαιτεί κλασικό ψυγείο στο μπροστινό μέρος. Η υψηλής τεχνολογίας μάσκα είναι κλειστή, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και πλήρως ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος. Επίσης, οι μπάρες είναι φωτιζόμενες, ενώ το αστέρι της Mercedes βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο καπό, όπως στο Mercedes-AMG Project ONE.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχει καμία εικόνα, ωστόσο αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα τετραθέσιο κουπέ που προσφέρει άφθονους χώρους, χάρη το έξυπνα σχεδιασμένο εσωτερικό δάπεδο. Άλλωστε σε αυτό συμβάλλουν και οι μεγάλες διαστάσεις, όπως είναι το μήκος των 5.100 χιλιοστών.

Παράλληλα, όλα τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης έχουν αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την αρχή, όπως επίσης η πλατφόρμα AMG.EA και η ειδική μπαταρία υψηλής τάσης και απόδοσης. Η ισχυρή καρδιά του Vision AMG είναι ο καινοτόμος κινητήρας Axial Flux που αναπτύχθηκε από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Mercedes-Benz YASA. Χάρη στη συμπαγή και ελαφριά σχεδίασή του, παρέχει σημαντικά περισσότερη ισχύ από τους συμβατικούς ηλεκτρικούς κινητήρες. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν από τεχνικής σκοπιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store