Κάτι νέο ετοιμάζεται από την Lancia

Η Lancia Ypsilon αποτελεί το μοναδικό εδώ και καιρό διαθέσιμο μοντέλο στην γκάμα της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο μάλιστα πωλείται αποκλειστικά στην Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι κοντεύει να κλείσει μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε (το 2011) στην υπάρχουσα τρίτη γενιά της, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα καταγωγής της.

Δείτε ακόμα: H Lancia Lybra είχε infotainment πριν 21 χρόνια!

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί αναβαθμίσεις και έχει παρουσιαστεί σε πολλές ειδικές εκδόσεις για να παραμείνει στην αγορά. Το 2018 έγινε ένα facelift, ενώ εδώ και λίγο καιρό προστέθηκε στην γκάμα της η έκδοση Hybrid Ecochic, με τον 1.0 λτ. κινητήρα Firefly των 70 ίππων και το ήπιο υβριδικό σύστημα. Τεχνολογία που δοκιμάσαμε πρόσφατα στο Fiat Panda Hybrid (διαβάστε εδώ το τεστ).

Οι τιμές της Ypsilon στην Ιταλία ξεκινούν από 13.300 ευρώ για το 1.0 Hybrid, από 14.600 ευρώ το 1.2 LPG 69 PS και από 16.650 ευρώ το 0.9 TwinAir CNC 70 PS (τιμές με τρέχουσα προσφορά). Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστημα και air condition.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει η Lancia Ypsilon που καίει 3€/100 χλμ.;

Τώρα φαίνεται ότι η Lancia ετοιμάζεται να εκσυγχρονίσει το μοναδικό της αυτοκίνητο, για να το κρατήσει και άλλα χρόνια στην αγορά. Έτσι θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί κάποια στιγμή και η Lancia θα αποκτήσει νέα μοντέλα (μετά την συγχώνευση PSA – FCA), ή θα «σβήσει» μια για πάντα. Από τις πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες βλέπουμε μια Ypsilon με καμουφλάζ στο εμπρόσθιο άκρο της, που σημαίνει ότι ενδέχεται να γίνουν σχεδιαστικές αλλαγές σε προφυλακτήρα, φανάρια, καπό και φτερά. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι να δούμε τη μοναδική εν ζωή Lancia με νέο πρόσωπο.

Πηγή φωτογραφιών: Walter Vayr

Get it on Google Play Download on the App Store