Η BMW ετοιμάζει την καταιγιστική αγωνιστική M8 GTE

Επιστροφή στο ανώτερο επίπεδο αγώνων για την BMW, η οποία ετοιμάζει το νέο της super αγωνιστικό μοντέλο που θα βασιστεί πάνω στην σε πρωτότυπη μορφή ακόμη κορυφαία Σειρά 8, έχοντας ως στόχο να επαναφέρει τη μάρκα σε αγωνιστικές επιτυχίες στην κατηγορία των top GT.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα BMW M8 GTE θα πάρει μέρος στην κατηγορία LMGTE του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής (WEC), αλλά και στην κατηγορία GTLM του αμερικάνικου IMSA Weather Τech SportsCar Championship του 2018. Ένας από τους αγώνες του WEC είναι και οι περίφημες 24 ώρες του Λε Μαν, εκεί όπου η BMW επιστρέφει με εργοστασιακή συμμετοχή μετά από 6 χρόνια.

Στόχος της BMW είναι με την νέα M8 GTE να αναδειχθεί Πρωταθλήτρια στα πολύ απαιτητικά αυτά Πρωταθλήματα, εκεί όπου το νέο γερμανικό αγωνιστικό μοντέλο θα έχει να αντιμετωπίσει αυτοκίνητα όπως το Ford GT, η Ferrari 488, η Porsche 911 RSR, η Aston Martin Vantage και η Corvette C7.R.

Η BMW προς το παρόν δεν ανακοινώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά της M8 GTE. Ωστόσο έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του αγωνιστικού σε πρωτότυπη μορφή από τις δοκιμές του στην πίστα EuroSpeedway Lausitzring στη Γερμανία, προϊδεάζοντάς μας για κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Διαβάστε ακόμα: 

Εντυπωσιακή BMW X5 M με αγωνιστική εμφάνιση 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η «καυτή» BMW M2; 

Η BMW ACL2 της AC Schnitzer είναι η γρηγορότερη BMW στο Nürburgring (+video) 


 

Get it on Google Play Download on the App Store