Όσο τα χρόνια περνούν τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και δεν είναι λίγες οι φορές που τα λαμπάκια τους… τρελαίνονται και μπορεί να ανάψουν χωρίς λόγο. Ένα από αυτά τα λαμπάκια είναι και αυτό του Check Engine (αυτό που βλέπετε στην εικόνα πιο πάνω) το οποίο μπορεί να κάνει την εμφάνισή του ουκ ολίγες φορές και μάλιστα πολλές από αυτές λόγω στιγμιαίας δυσλειτουργίας ή και λόγω κολλήματος των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου.
Δείτε ακόμη: Τι κάνουν αυτά τα μαύρα καλώδια στους δρόμους; (+video)
Για να ανάψει το συγκεκριμένο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων, πρέπει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου μας να διαγνώσει κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα. Αυτό μπορεί να είναι είτε μεγάλο, είτε ανούσιο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να το αγνοήσουμε, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει σε μία ακριβή επισκευή. Βέβαια η αλήθεια είναι πως έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες το λαμπάκι σβήνει μόνο του. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ξέρουμε πως μπορούμε να το σβήσουμε μόνοι μας και αν δεν σβήνει να επισκεφτούμε το συνεργείο.
Ο πρώτος τρόπος είναι να αποσυνδέσουμε την μπαταρία κάνοντας έτσι ένα reset στο αυτοκίνητό μας (όπως κάνουμε και στο κινητό μας, όταν κολλάει κάτι καμιά φορά). Αφού αποσυνδέσουμε την μπαταρία περιμένουμε για 15 λεπτά μέχρι να την συνδέσουμε εκ νέου. Αυτό θα πρέπει να σβήσει το λαμπάκι. Αν όχι, τότε το πρόβλημα είναι ενεργό και πρέπει να επισκεφθείτε συνεργείο. Πρέπει να τονίσουμε πως αυτός ο τρόπος θα κάνει reset και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, το ηχοσύστημα, τον υπολογιστή ταξιδιού, την ώρα κλπ. οπότε θα πρέπει να τα ρυθμίσετε εκ νέου.
Ακόμη πιο εύκολος τρόπος είναι να γυρνάτε το κλειδί στον διακόπτη στη θέση On και Off με διαφορά ενός δευτερολέπτου, για τρεις φορές. Αυτό ουσιαστικά κάνει ένα reset στο αυτοκίνητο και έτσι θα σβήσει και το λαμπάκι. Αν δεν σβήσει, ισχύει ότι και πιο πάνω.
Ο τρίτος τρόπος ουσιαστικά είναι να περιμένετε το λαμπάκι να σβήσει μόνο του. Πρακτικά δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Απλώς οδηγείτε το αυτοκίνητο και περιμένετε να σβήσει το λαμπάκι. Το σύστημα του αυτοκινήτου διαρκώς αναλύει δεδομένα και τσεκάρει το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να φύγει. Αν το λαμπάκι επιμένει τότε το συνεργείο είναι μονόδρομος.
Διαβάστε επίσης: Ζάντες αλουμινίου ή σιδερένιες: Ποιες είναι πιο ανθεκτικές; (+video)
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε όλους τους τρόπους που περιγράφουμε πιο πάνω από το 1:00 λεπτό του video και έπειτα.
*Το Autogreeknews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν βλάβη στο αυτοκίνητό σας ή τα συστήματά του από τις παραπάνω πρακτικές και συστήνει να επισκέπτεστε κατευθείαν το συνεργείο σεπερίπτωση που δείτε το συγκεκριμένο λαμπάκι στο αυτοκίνητό σας.