Ετοιμάζεται η πιο σκληροπυρηνική BMW M8

Η BMW M8 Competition είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχει βγάλει το Μόναχο, αλλά σύντομα θα αποκτήσει την έκδοση που θα κάνει τις υπόλοιπες M8, να μοιάζουν αδύναμες.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το Nurburgring αποκαλύπτουν την πιο σκληροπυρηνική 8άρα, που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, με το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα να ξύνει την άσφαλτο και τη σταθερή αεροτομή πίσω να παραπέμπουν ευθέως στη M4 GTS. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για M8 CS, κατά τα πρότυπα της προσφάτως λανσαρισμένης M5 CS, ωστόσο οι ομοιότητες με τη «σκληρή» M4 αφήνει περιθώρια για επιστροφή των γραμμάτων «GTS». Εντύπωση προκαλούν οι πλαστικοί αεραγωγοί, στη θέση των πίσω παραθύρων, αλλά και το κάλυμμα στο πίσω παρμπρίζ. Το αυτοκίνητο είναι πρωτότυπο βέβαια, αλλά και πάλι, πρόκειται για εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει σε BMW, ειδικά Σειράς 8.

Στο εσωτερικό θα πρέπει να περιμένουμε επενδύσεις alcantara και ανθρακονημάτινα μπάκετ για οδηγό-συνοδηγό, ενώ για τα πίσω είτε θα δούμε ξεχωριστά μπάκετ (όπως στη M5 CS), είτε δεν θα τα δούμε καθόλου! Το δεύτερο -και πιο πισταδόρικο- ενδεχόμενο ωστόσο, είναι ελαφρώς τραβηγμένο σενάριο.

Αντίθετα, η μείωση του βάρους και η παράλληλη αύξηση της ισχύος θεωρούνται δεδομένα. Η M5 CS ζυγίζει 104 κιλά λιγότερο από την Competition, έχοντας 11 ίππους παραπάνω από τον 4.4 V8 twinturbo (636 ίπποι από 625). Βάσει της ισχυρότερης και ταχύτερης «Μπέμπας» παραγωγής, τουλάχιστον κάτι ανάλογο ετοιμάζεται για την hardcore M8. Αλλαγές επίσης θα υπάρχουν στην ανάρτηση και τα φρένα. Το ντεμπούτο της M8 CS είναι προγραμματισμένο για το τέλος του έτους, προκειμένου το λανσάρισμά της στις αρχές του 2022 να συμπέσει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων, από την ίδρυση του M GmbH.

Get it on Google Play Download on the App Store