Τα πίσω φωτιστικά σώματα συνήθως δεν παίρνουν το μερίδιο της προσοχής που τους αναλογεί. Σύμφωνοι, τα εμπρός -κυριολεκτικά- φωτίζουν τον δρόμο μας, αλλά και τα πίσω φροντίζουν να είμαστε ορατοί από τους υπόλοιπους οδηγούς, ενώ διασφαλίζουν και την πληροφόρησή τους όταν πατάμε το φρένο.
Δείτε ακόμα: Γιατί δεν αφήνουμε το πόδι στον συμπλέκτη (+video)
Σε σχέση με τα εμπρός, η επιβάρυνση από τις συνθήκες είναι σαφώς μικρότερη. Δεν δέχονται μυγάκια, σκουπίδια, πετραδάκια και λοιπά μετωπικά εμπόδια, ούτε ταλαιπωρούνται με το σπρέι που αφήνει ο προπορευόμενος σε βρεγμένο δρόμο. Κατά συνέπεια, είναι λιγότερο ευάλωτα στην θαμπάδα, το κιτρίνισμα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τα κρύσταλλα των προβολέων. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν χρειάζονται συντήρηση.
To μυστικό είναι ακριβώς αυτό: «συντήρηση», όχι «αποκατάσταση». Με μια ειδική καθαριστική κρέμα και ένα πανάκι μικροϊνών, μπορούμε πανεύκολα να διατηρήσουμε διαυγή τα πίσω κρύσταλλα. Απλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία, ώστε να μην ανακυκλώσουμε μόνοι μας την σκόνη και τα σκουπιδάκια. Περνάμε την κρέμα με ελαφριές επαλείψεις, χρησιμοποιώντας την μια μεριά του πανιού. Κατόπιν το γυρνάμε και καθαρίζουμε την επιφάνεια. Τόσο απλά! Για τους πιο «ψείρες», υπάρχουν τα αντίστοιχα στιλβωτήρια. Στα πιο παλιά μοντέλα, με αντιστοίχως ταλαιπωρημένα κρύσταλλα επιμένουμε περισσότερο.
Διαβάστε επίσης: Πώς καθαρίζουμε αποτελεσματικά το παρμπρίζ
Δεν παραλείπουμε να κάνουμε το ίδιο και στην λωρίδα που ενώνει τα φανάρια, εφόσον το αυτοκίνητό μας διαθέτει τέτοια. Ακόμα κι αν δεν φιλοξενεί τρίτο φως φρένων ή ανακλαστήρες, το αισθητικό κομμάτι μετράει.