Πλησιάζει η επίσημη αποκάλυψη του νέου Opel Astra

Το νέο Opel Astra το οποίο δοκιμάζεται στις πιο αντίξοες συνθήκες «φοράει» νέας τεχνικής καμουφλάζ τέταρτης γενιάς με ασπρόμαυρη μεμβράνη Cube για να παραπλανήσει τους παπαράτσι της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Opel ευελπιστεί να κρατήσει μυστική τη σχεδίαση και το εσωτερικό του νέου Astra μέχρις ότου δημοσιευτούν οι πρώτες φωτογραφίες τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Οι ειδικοί προσπάθησαν να προστατεύσουν επιμελώς από τα περίεργα βλέμματα το εμπρός τμήμα, τη μάσκα με το έμβλημα Opel Blitz και το πίσω τμήμα. Ωστόσο, τα πρωτότυπα Astra μπορούν να παραμορφώνονται μόνο στο βαθμό που να επιτρέπει στους μηχανικούς και τους οδηγούς δοκιμών να έχουν ρεαλιστικά αποτελέσματα για το προσεχές όχημα παραγωγής.

Χρειάζονται από 60 μέχρι 70 φύλλα μεμβράνης για την πλήρη κάλυψη ενός συμπαγούς αυτοκινήτου όπως το νέο Opel Astra. Το υλικό αυτό αντέχει στα χαλίκια, στις υψηλές θερμοκρασίες και την υπεριώδη ακτινοβολία. Θερμοκρασίες από -40 μέχρι +80 βαθμών Κελσίου δεν αποτελούν πρόβλημα. Άλλωστε, οι οδηγοί δοκιμών στην Arjeplog στη Β. Σουηδία πρέπει να βασίζονται στο καμουφλάζ στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Για πρώτη φορά, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν μία πρόσθετη φιμέ ζελατίνα για τα όργανα, την κεντρική κονσόλα και το σύστημα infotainment του νέου πρωτοτύπου του Astra, η οποία είναι γνωστή από τα laptops και τα κινητά τηλέφωνα. Πλαστικά κελύφη προσομοιώνουν το σχήμα των οργάνων, ενώ η φιμέ ζελατίνα μπορεί να παραπλανήσει ακόμα και τους  πιο ισχυρούς τηλεφακούς.

Get it on Google Play Download on the App Store