Νέο Lexus LX 700h για αλώνια και σαλόνια (+video)

Έπειτα από 3 δεκαετίες και 4 γενιές στην αγορά, η SUV ναυαρχίδα της Lexus μπαίνει στην ηλεκτρική εποχή. Κι όχι μόνο μπαίνει, αλλά συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την πολυτέλεια και τις εκτός δρόμου δυνατότητες, στην έκδοση Overtrail.

Εμφανισιακά παίρνεις ό,τι περιμένεις από ένα θηριώδες SUV 5,1 μέτρων (πλάτος 1.990 χλστ., ύψος 1.885 χλστ., μεταξόνιο 2.850 χλστ.), με την υπογραφή της Lexus: πελώρια μάσκα, αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός, μακρόστενα πίσω, ευθείες γραμμές, τεράστιες ζάντες (ως 22 ίντσες). Η έκδοση Overtrail συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, φορώντας πλαστικά προστατευτικά γύρω-γύρω, 18άρες ζάντες με αντιχαρακτική βαφή σε μεικτά ελαστικά και προστατευτικές ποδιές. Φουλ του off road και κάτω από το αμάξωμα, όπου βρίσκουμε σύστημα τετρακίνησης με μπλοκέ διαφορικά και «κοντό» κιβώτιο, ενισχύσεις στα ευάλωτα σημεία, ηλεκτρονικά συστήματα με προηγμένα προγράμματα οδήγησης (όπως τα Multi-Terrain Select (MTS), Crawl Control, Downhill Assist Control και 3D Multi-Terrain Monitor), περιμετρικό έλεγχο του αμαξώματος 360 μοιρών, τα πάντα.

H κίνηση είναι καθήκον ενός 3.4 V6 twinturbo βενζινοκινητήρα, σε συνέργεια με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο ανάμεσα στο μοτέρ και το 10άρι αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά υπάρχει η απαραίτητη μπαταρία, για την τροφοδοσία του ηλεκτρομοτέρ. Παρόλα αυτά, οι Ιάπωνες δεν δημοσιεύουν στοιχεία ούτε για την ισχύ, ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε για τις επιδόσεις. Το LX600 πάντως, αποδίδει 415 ίππους και 650 Nm από τον ίδιο διτούρμπινο 3.4 V6, χωρίς ηλεκτρική συνδρομή. Αυτό που ανακοινώνει η Lexus, είναι ότι το βάρος του LX700h φτάνει τα 2.780 κιλά (2.569 το LX600). Ενδεικτικά, το LX600 χρειάζεται λίγο πάνω από 6,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store