Με ένα πρωτοφανές φαινόμενο έχουν έρθει αντιμέτωπες οι αστυνομικές αρχές των Η.Π.Α., οι οποίες δεν σταματούν να δέχονται καταγγελίες από κατόχους Honda για κλοπές αερόσακων! Καλά διαβάσατε. Οι ιδιοκτήτες μοντέλων της ιαπωνικής εταιρίας στην Αμερική κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους και δεν ξέρουν αν την στιγμή που θα τα ξαναδούν, θα αντικρίσουν το τιμόνι ή/και το ταμπλό ανοιγμένα.
Δείτε ακόμα: Είχε Άγιο και… Honda και γλίτωσε τον αποκεφαλισμό
Σύμφωνα με την USA Today τα κρούσματα κλοπών αερόσακων σε Honda και Acura (το πολυτελές παρακλάδι των Ιαπώνων στην Βόρειο Αμερική) έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, καθώς καταγράφονται καθημερινά νέα περιστατικά σε όλη την έκταση της χώρας. Οι κλεμμένοι αερόσακοι μεταπωλούνται διαδικτυακά ή αναδιανέμονται στην μαύρη αγορά και συνεργεία των οποίων οι δουλειές «ανθίζουν» μέσω του παραεμπορίου. Ένας αερόσακος Honda Civic μπορεί να πουληθεί μεταξύ 300 και 500 δολαρίων διαδικτυακά, ενώ ένα συνεργείο δύναται να χρεώσει για την τοποθέτησή του (αφού προμοτάρει φυσικά το γεγονός πως πρόκειται για γνήσιο ανταλλακτικό Honda) μέχρι και 1.000 δολάρια. Οι στατιστικές σημειώνουν πως για μια μόνο περιοχή στο Miami, ίσης έκτασης με την Αθήνα σχεδόν, από τις 13 περιπτώσεις κλοπών φτάσαμε στις 875 για το 2017 ενώ φέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρονιά-ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 1.000 κρούσματα. Σε παναμερικανικό επίπεδο το αντίστοιχο νούμερο αναμένεται να ξεπεράσει τις 50.000! Κατά μέσο όρο η κλοπή ενός αερόσακου διαρκεί μεταξύ 5 και 10 λεπτών.
Διαβάστε επίσης: Τα Honda θα βλέπουν μέσα από τοίχους (+video)
Αναλυτές και εμπειρογνώμονες ασφαλιστικών εταιριών αποδίδουν την ιδιάζουσα «όρεξη» των κλεφτών στο σκάνδαλο Takata, το οποίο έχει οδηγήσει προς το παρόν σε ανακλήσεις 50 εκατομμυρίων οχημάτων και έχει αφήσει πολλές αγορές «στεγνές» από ανταλλακτικά, δίνοντας στους επιτήδειους τον ιδανικό χώρο για να «οργιάσουν». Δημοφιλέστερα «θύματα» είναι τα Civic και Accord τελευταίας γενιάς, με τα παραβατικά στοιχεία να εκμεταλλεύονται του γεγονότος πως η Honda επηρεάστηκε σε τεράστιο βαθμό από τα ελαττωματικά προϊόντα των συμπατριωτών τους, ανακαλώντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση για τον λόγο που στοχοποιούνται συγκεκριμένα τα Honda και τα Acura. Μια στοχοποίηση, πάντως, που εκπρόσωποι της ιαπωνικής φίρμας αρνούνται κάνοντας λόγο για «τυχαία περιστατικά».