Hyundai Ioniq 5 N περνάει τους πάντες στο Nurburgring (+video)

To κορυφαίο Ioniq 5, όπως και όλα τα Hyundai N, εξελίσσονται πρωτίστως στο Nurburgring. Από εκεί εξάλλου απορρέει το «N» στην ονομασία, οπότε είναι αναμενόμενο τα κορεατικά «όπλα» να διαπρέπουν στο Nordschleiffe. Ακόμα και με αυτό δεδομένο, όμως, το να βλέπεις το Ioniq 5 N να περνάει τους πάντες στην «Πράσινη Κόλαση», είναι πέρα ως πέρα εντυπωσιακό.

Ο Misha Charoudin είναι φανατικός επισκέπτης του Nurburgring, έχοντας τόσο τη γνώση της πίστας όσο και τα απαραίτητα χέρια για να τη φέρει βόλτα. Το Ioniq 5 N ήταν ο πιο πρόσφατος συνοδοιπόρος του Charoudin στο ‘Ring, σε μια κανονικότατη μέρα όπου το Nordschleiffe ήταν ανοιχτό για όλους – και μάλιστα με πλούσια προσέλευση κοινού, που δημιούργησε κατά σημεία την ανάλογη κίνηση. Το μενού περιλάμβανε κάθε λογής κατασκευή: από Honda Civic VTi και Type R, μέχρι βελτιωμένες BMW M2 και Porsche 911. Όλα τους, σε κάποια στιγμή της παρουσίας τους στα 21 χιλιόμετρα της θρυλικής διαδρομής, είδαν το Ioniq 5 N να γεμίζει τους καθρέφτες και στη συνέχεια να τα περνάει «από πάνω»!

O συνδυασμός Charoudin-610 ίππων και 740 Nm (650 άλογα/770 Nm για 10 δλ., μέσω του N Grin Boost) αποδείχθηκε πιο κεραυνοβόλος κι από έρωτα, σκορπώντας πανικό σε κάθε άλλο αυτοκίνητο που γύριζε το Nurburgring. Το Ioniq 5 N έμπαινε όπως ερχόταν σε πολλές από τις 154 στροφές του Nordschleiffe, «σκότωνε» στις ευθείες και σόκαρε με το πόσο δυνατά φρέναρε, εκμεταλλευόμενο και την ανάκτηση ενέργειας (που εννοείται ήταν ρυθμισμένη στο πιο επιθετικό πρόγραμμα, όπως και όλα τα συστήματα). Η ηχητική υπόκρουση έφτιαχνε περαιτέρω την εμπειρία, γεμίζοντας την καμπίνα με βενζινοκίνητους ήχους στις 8.000 σ.α.λ. (και πιο ψηλά βασικά, στη ρύθμιση χωρίς αλλαγές σχέσεων).

Get it on Google Play Download on the App Store