Η Porsche 911 GT3 που βασιλεύει στο Nurburgring

Η Manthey είναι η συνεργάτιδα εταιρεία της Porsche στους αγώνες, έχοντας εξελίξει φοβερά πακέτα που γράφουν ιστορία (και τους ανάλογους χρόνους) στις ανά τον κόσμο τις πίστες. Πρώτη και καλύτερη η πιο επικίνδυνη του πλανήτη, τουτέστιν το Nurburgring. Εκεί όπου η τελευταία πρόταση της γερμανικής ομάδας δίνει «ρέστα», προικίζοντας την 911 GT3.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας το kit αυτό συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών της 992 GT3 εντός πίστας. Οι βελτιωτές δεν ακούμπησαν ούτε βίδα από τον turbo flat-six κινητήρα της 911 GT3 των 510 ίππων κι επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της αεροδυναμικής, και κατ’ επέκταση της οδικής συμπεριφοράς της. Τοποθέτησαν ένα νέο εμπρός splitter, αεροδυναμικά canards στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ πίσω υπάρχει ένας νέος διαχύτης, καθώς και μια τεράστια ρυθμιζόμενη αεροτομή. Μαζί τους και τα αρμόδια καλύμματα στις πίσω ζάντες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη Manthey, που συμβάλλουν στη μείωση της άνωσης και των αντιστάσεων.

Σε αυτά που δεν φαίνονται τώρα, οι μηχανικοί της Manthey επέλεξαν ένα kit μιας πλήρους ρυθμιζόμενης ανάρτησης, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης που περιλαμβάνει νέα τακάκια και ενισχυμένα σωληνάκια. Το καλύτερο είναι πως το -ειδικά σχεδιασμένο και στη μεγαλύτερη πλειοψηφία του ανθρακονημάτινο- πακέτο δεν επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου!

Η Manthey ανέπτυξε όλα τα κομμάτια του συγκεκριμένου kit μέσα στο Nurburgring, όπου και έχει σημειώσει χρόνο 6.55.7374,19 δλ. κάτω από εκείνον της κανονικής 911 GT3. Η τιμή, αντίθετα, παίρνει τον αντίθετο δρόμο και ανεβαίνει – πάρα πολύ. Οι αεροδυναμικές προσθήκες κοστολογούνται στις 52.890 ευρώ, ενώ οι πίσω τροχοί ζητούν άλλες 14.300 ευρώ! Συνολικά, δηλαδή, είμαστε κοντά στις 67.200 ευρώ, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναβάθμιση στον κινητήρα!

Get it on Google Play Download on the App Store