Νέο Audi RS 3 με τελική 290 χλμ./ώρα (+video)

To Audi RS 3 ανανεώνεται και δίνει έμφαση -σε τι άλλο;- την ταχύτητα και τις επιδόσεις, μην παραλείποντας το αισθητικό κομμάτι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Αλλαγές έχουμε επίσης στο στήσιμο και τα ηλεκτρονικά.

Στο αισθητικό μέρος βλέπουμε την ανασχεδιασμένη μάσκα Singleframe και το διαφορετικό της περίγραμμα, τους επίσης ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα νέα LED ημέρας που μιμούνται το μοτίβο καρό σημαίας μπροστά, τα επίσης νέα LED πίσω, το μεγαλύτερο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, τα περισσότερα χρώματα στην παλέτα (Ascari Blue, Progressive Red και Daytona Gray οι νέες προσθήκες) και το φρεσκαρισμένο σχέδιο στις 19άρες ζάντες. Γενικά καταλαβαίνεις ότι έχεις ανανεωμένο μοντέλο μπροστά σου, με την πρώτη ματιά. Ακόμα περισσότερο ισχύει αυτό για το εσωτερικό, όπου «βγάζει μάτι» το νέο τιμόνι που είναι flat bottomed πάνω-κάτω και τα προαιρετικά ανθρακονημάτινα μπάκετ της Recaro. Οι επενδύσεις alcantara και δερμάτινες Nappa καλύπτουν τα περισσότερα μέρη, ενώ η οθόνη του infotainment φιλοξενεί ακόμα καλύτερα γραφικά.

Στα μηχανικά μέρη ο 2.5άρης πεντακύλινδρος τούρμπο TFSI συνεχίζει ακάθεκτος, πάντα στα 400 άλογα και 500 Nm. Το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και το σύστημα τετρακίνησης quattro αναλαμβάνουν τη μετάδοση, με τους τεχνικούς της Audi να προχωρούν σε αλλαγές στα λογισμικά και των δύο. Από τη μία στόχος ήταν οι ταχύτερες αλλαγές σχέσεων, από την άλλη η ταχύτερη απόκριση στις μεταβολές πρόσφυσης μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Διαφοροποιήσεις έχουμε και στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, το torgue splitter και την κατανομή της ροπής, προκειμένου το RS 3 να γίνει ακόμα πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού και να αντιμετωπίζει ταχύτερα την υποστροφή.

Καλύτερο στις στροφές, λοιπόν, σταθερή αξία στην ευθεία. Οι επιδόσεις δεν αλλάζουν, παραμένοντας στην κορυφή της κατηγορίας με 3,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική 290 χλμ./ώρα, ενώ περιμένουμε το πακέτο Performance να το επαναφέρει στο σημείο-ρεκόρ των 300 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store