Νέο Audi RS 3 Performance με 300 χλμ./ώρα τελική!

Η Audi παρουσιάζει το ισχυρότερο και ταχύτερο RS 3 μέχρι σήμερα, που θέτει ιστορικά ρεκόρ όχι μόνο για το ίδιο το μοντέλο, αλλά συνολικά για τις κατηγορίες των hot και mega hatches. Γιατί; Διότι το νέο Performance Edition γίνεται το πρώτο μοντέλο από τα συγκεκριμένα segments, που φτάνει στο ορόσημο των 300 χλμ./ώρα!

Εμφανισιακά το Performance Edition δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα RS 3, παρά μόνο στα σήματα και τις νέες 19άρες ζάντες, όπου εδώ φιλοξενούν στάνταρ κεραμικά δισκόφρενα πίσω και ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R πάνω τους. Το χρώμα Nogaro Blue μαγνητίζει τα βλέμματα μέσα-έξω, καθώς στην καμπίνα επιβατών οι ραφές στην ίδια απόχρωση φροντίζουν να σπάνε το μαύρο των δερμάτων και της alcantara, δημιουργώντας μια πολύ δυναμική αντίθεση. Η ουσία του RS 3 Performance, όμως, κρύβεται κάτω από αμάξωμα και εσωτερικό.

Το κορυφαίο mega hatch από το Ίνγκολσταντ διαθέτει ελαφρώς υψηλότερη πίεση στο τούρμπο του πεντακύλινδρου 2.5 TFSI, μαζί με αλλαγές στο σύστημα εξαγωγής. Μετατροπές που στοχεύουν τόσο στο ηχητικό, όσο και το πρακτικό σκέλος. Όπου «πρακτικό», βάλτε 7 ίππους παραπάνω και 100 σ.α.λ. διευρυμένο φάσμα ροπής. Το RS 3 Performance αποδίδει 407 ίππους, μαζί με 500 Nm στις 2.250 – 5.700 σ.α.λ., καθιστώντας το ως το ισχυρότερο RS 3 παραγωγής όλων των εποχών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με την προσθήκη του πακέτου RS Plus Dynamic γράφει Ιστορία, επιτυγχάνοντας τελική 300 χλμ./ώρα! Με άλλα λόγια, το πρώτο hot/mega hatch που καταφέρνει να φτάσει σε τέτοια επίπεδα ταχύτητας και, κατ’ επέκταση, το ταχύτερο στα χρονικά.

Όπως δηλώνει και η πλακέτα στο ταμπλό, στη μεριά του συνοδηγού, η παραγωγή του RS 3 Performance Edition θα περιοριστεί στα 300 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store