Το Cybertruck υποτάχθηκε στον κομπρεσοράτο V8 (+video)

Από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά το Cybertruck, άρχισε να παίρνει τα μέτρα των αντιπάλων του σε κόντρες. «Πάτησε» το Hummer λίγες μέρες μετά το λανσάρισμά του, ακολούθησε η Lamborghini Urus. Επιτέλους, όμως, ήρθε η ώρα να χάσει. Και μάλιστα με τον πιο παραδοσιακά αμερικάνικο τρόπο: από κομπρεσοράτο V8.

Η Hennessey έβαλε το Mammoth 1000 TRX δίπλα στο αγροτικό Tesla, με σκοπό να δείξει στους 3 ηλεκτροκινητήρες του το μεγαλείο των 8 κυλίνδρων και του μηχανικού υπερσυμπιεστή. O ήδη κτηνώδης κομπρεσοράτος HEMI 6.2 V8 των 702 ίππων και 881 Nm του εργοστασιακού RAM TRX, αποκτά έναν «ατελείωτο» supercharger 2.65 λίτρωνμπεκ υψηλότερης παροχής και νέα πολλαπλή εισαγωγής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι 1.012 άλογα και 1.313 ολόκληρα Nm ροπής! Τιμές εντυπωσιακές, ακόμα κι αν μιλούσαμε για υπεραυτοκίνητο. Κυριότερα, όμως, επισκιάζουν εκείνες του Cybertruck.

Ακόμα και στην κορυφαία του έκδοση (που εύσχημα και εύστοχα ονομάζεται «Cyberbeast»), το Cybetruck δεν καταφέρνει να ξεπεράσει σε απόδοση το Mammoth. Η τριπλέτα των ηλεκτρομοτέρ παράγουν συνδυαστικά 845 ίππους και 930 Nm, υστερώντας σημαντικά σε σχέση με το βελτιωμένο RAM. Φυσικά τα εγγενή πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης (ακαριαία παροχή ισχύος και έλλειψη αλλαγών σχέσεων) δεν παραβλέπονται, ενώ το «Κυβερνοφορτηγό» είναι και ελαφρύτερο: το Mammoth καταφέρνει να ξεπεράσει τα 3.084 κιλά του Tesla, με άνεση κιόλας (3.554 κιλά)! Παρόλα αυτά, παίρνει μια τεράστια νίκη απέναντί του!

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αναφέρουμε κάποια «ύποπτα» σημεία. Καταρχάς το video είναι της Hennessey, οπότε αυτομάτως μπαίνουμε σε σκέψεις για την εγκυρότητα της αναμέτρησης. Δεύτερον και κυριότερο, σε μια φάση παρατηρούμε πως το Cybertuck πάει να πάρει κεφάλι. Τη στιγμή εκείνη «ξαφνικά» κόβεται η επιτάχυνση και βλέπουμε το Mammoth να ξεμακραίνει. Άφησε το γκάζι ο οδηγός του Tesla; Ποιος ξέρει. Η νίκη πάντως, ακόμα και «στημένη», είναι νίκη.

Get it on Google Play Download on the App Store