Η Urus μετράει καρότσες από το Cybertruck (+video)

Το ξέραμε, το περιμέναμε βασικά. Με το που βγήκε το Tesla Cybertruck, άρχισαν να γράφουν τα video με κόντρες του. Ξεκίνησε με την Porsche 911 (αν και υπάρχουν φήμες πως είναι «μούφα» της Tesla), συνέχισε με το ευθέως ανταγωνιστικό Hummer EV και σήμερα, έρχεται η ώρα των υπερ-SUV. Ποιο είναι το αυτοκίνητο-συνώνυμο της κατηγορίας, ειδικά όταν μιλάμε για «ανοίγματα» στο 400άρι; Η Lamborghini Urus.

H βαρέων βαρών αναμέτρηση ήταν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί, με το carwow να έχει τα πρωτεία. Το Cybertruck στην κορυφαία του έκδοση (που εύσχημα και εύστοχα ονομάζεται «Cyberbeast») αποδίδει 845 ίππους και 930 Nm από τους 3 ηλεκτροκινητήρες του, επισκιάζοντας με άνεση τα 650 άλογα και 850 Nm του ιταλικού (γερμανικού ακριβέστερα) 4.0 V8 twinturbo. Συν την άμεση απόκριση, τις ελάχιστες απώλειες λόγω μετάδοσης και όλα τα κοντράδικα συμπαρομαρτούντα των ηλεκτρικών. Η Urus, βέβαια, δεν είναι εντελώς ανυπεράσπιστη. Τουναντίον, έχει έναν ελαφρύ άσο στο μανίκι της.

Η διαφορά στο βάρος μεταξύ των δυο αυτοκινήτων είναι τέτοια, που κάνει ακόμα και τους 2,2 τόνους (2.199 κιλά) της Lambo να φαντάζουν με βότσαλο. Στα 3.084 κιλά σταματά τη ζυγαριά το τρελό «Κυβερνοφορτηγό», διαμορφώνοντας την σχέση ισχύος-βάρους στα 3,64 κιλά ανά ίππο – παραπάνω από τα 3,38 κιλά ανά ίππο της Urus, δηλαδή. Οπότε θεωρητικά και -στη συγκεκριμένη κατηγορία- αριθμολογικά, όχι μόνο έχουμε ντέρμπι μεταξύ τους, αλλά η Lamborghini εμφανίζεται να διατηρεί το πλεονέκτημα. Πόσες και πόσες φορές, όμως, δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με ανάλογα προγνωστικά, που δείχνουν πως το ηλεκτρικό θα ζοριστεί, μόνο και μόνο για να το δούμε να ισοπεδώνει τον αντίπαλό του; Προσθέστε ακόμα μία στη συλλογή…

 

Get it on Google Play Download on the App Store