Τα χρονόμετρα «θρύψαλα» από τη BMW M4 CS (+video)

Με το που παρουσιάστηκε η BMW M4 CS, μπήκε στο Nurburgring να κάνει ζημιές στα χρονόμετρα. Δεν λέμε «ρεκόρ», γιατί για πολύ λίγο δεν αποκαθήλωσε τη M4 CSL, αλλά και πάλι πρόκειται για φοβερή επίδοση.

Η ισοδύναμη, τετρακίνητη και αρκετά βαρύτερη σε σχέση με την Coupé Sport Leichtbau γύρισε τα 21 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης» σε 7.21.99, κατακτώντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των BMW παραγωγής όλων των εποχών στο Nordschleiffe. Ο χρόνος φέρνει τη M4 CS 1,79 δλ. πίσω από τη CSL (7.20.20), η οποία διατηρεί τα σκήπτρα στις «Μπέμπες» εντός Nurburgring. Σε υγρό οδόστρωμα πάντως, το σύστημα xDrive της CS δεδομένα θα κάνει τη διαφορά συγκριτικά με την πισωκίνητη CSL, κι ας ζυγίζει η δεύτερη σχεδόν 100 κιλά λιγότερο (1.607 αντί 1.680).

Εμφανισιακά η CS είναι σχεδόν ίδια με τη CSL, καθώς το έντονο αεροδυναμικό πακέτο, το ανθρακονημάτινο δίδυμο καπό-οροφής, οι σφυρήλατες ζάντες (19 ιντσών μπροστά, 20 πίσω), τα κίτρινα LED μπροστά και τα laser φώτα πίσω προέρχονται από την πιο σκληροπυρηνική G82. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο πίσω μέρος, από όπου απουσιάζει το «Gurney flap», και στο εσωτερικό όπου συναντάμε κανονικά πίσω καθίσματα. Κάτω από το καπό πάντως, η «ημι-hardcore» M4 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κορυφαία αδελφή της. Ο 3.0λιτρος twinturbo straight six βρίσκεται στα 550 άλογα και τα 649 Nm (+40 ίπποι σε σχέση με την Competition), παρέα με το σύστημα τετρακίνησης xDrive (η σημαντικότερη διαφορά με τη CSL). Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο συνεχίζει να κάνει το κουμάντο στη μετάδοση της ισχύος, αλλά οι δυο επιπλέον τροχοί στη διαχείρισή της κατεβάζουν το χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 3,2 δλ. (-0,4 δλ. σε σχέση με τη CSL)! Η τελική ταχύτητα, τέλος, περιορίζεται λίγο πιο κάτω, στα 302 χλμ./ώρα (από 307 χλμ./ώρα στη CSL).

Get it on Google Play Download on the App Store