Audi RS 6 μαθαίνει σέβας στην A45 S (+video)

Είναι κάποιες κόντρες που πραγματικά, αναρωτιέσαι πού πάνε ορισμένα αυτοκίνητα. Δείτε εδώ τη Mercedes-AMG A45 S. Εννοείται ταχύτατη, στην κορυφή των mega hatches, με περγαμηνές σε πολλές αναμετρήσεις απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Άλλο αυτό, όμως, άλλο να «ψάχνεσαι» όταν κάποιος έχει 200+ άλογα παραπάνω. Ειδικά όταν αυτός ο «κάποιος» είναι το Audi RS 6, στην έκδοση Performance μάλιστα.

Μιλάμε για έναν εκ των κυρίαρχων φιγούρων στα dragster, με 630 ίππους και 850 Nm από τον 4.0 V8 twinturbo, 3,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική που πρέπει να περιοριστεί ηλεκτρονικά για να μείνει στα 305 χλμ./ώρα. Τι να κάνει κόντρα σε όλα αυτά η 45άρα A-Class, σε εργοστασιακή μορφή. Τα 421 άλογα και 500 Nm είναι τρομερές τιμές για μικρομεσαίο χάτσμπακ, ιδίως από 2.0λιτρο τούρμπο, αλλά δίπλα σε εκείνα του RS 6 μοιάζουν με αεράκι. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,9 δλ. και η τελική περιορίζεται στα 250-270 χλμ./ώρα (ανάλογα το πακέτο), σε αριθμούς που επίσης ανήκουν στην αφρόκρεμα των hot/mega hatches. Είπαμε, όμως: εδώ δίπλα δεν είναι το RS 3, αλλά το RS 6.

Στον μόνο τομέα που υπερτερεί η μικρότερη Mercedes-AMG είναι το βάρος. Η A45 S σταματά τη ζυγαριά κάτω από τα 1.600 κιλά, την ώρα που το υπερ-estate της Audi ξεπερνά τους 2 τόνους. Είναι τέτοιο το χάντικαπ στην ισχύ, ωστόσο, που το πλεονέκτημα στα κιλά δεν μπορεί να «ρεφάρει» το χάσμα στο μηχανοστάσιο. Το χαμηλότερο βάρος δίνουν στην AMG ελπίδες κατά τα πρώτα μέτρα (παρατηρήστε πώς «σουζάρει» το RS 6) , όμως μετά η πραγματικότητα χτυπάει κατακέφαλα τη Γερμανίδα από τη Στουτγκάρδη. Η γραμμή του τερματισμού βρίσκει νικητή το Ίνγκολσταντ, με χαρακτηριστική άνεση κιόλας.

Get it on Google Play Download on the App Store