Υβριδικές Bentley έκαναν 12.800 χλμ. με eFuel

Τα eFuel θα τα ακούμε και χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στο μέλλον. Η Bentley έχει ήδη μπει στο κλίμα, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ χαμηλών εκπομπών ρύπων σε ταξίδι, σχεδόν 13.000 χλμ.!

Η βρετανική εταιρία διοργάνωσε ένα event στην Ελβετία, όπου 12 νέες Continental GT «όργωσαν» τη χώρα και τις γύρω περιοχές για 7 ημέρες. Σκοπός δεν ήταν να αναδειχθούν μόνο οι ταξιδιωτικές αρετές του νέου grand tourer, αλλά και ο τρόπος που ένα αυτοκίνητο 780 ίππων μπορεί να επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον – αν καταναλώνει το κατάλληλο καύσιμο και χρησιμοποιείται όπως πρέπει. Το plug-in υβριδικό σύνολο «Ultra Performance Hybrid» παντρεύει τον 4.0 V8 twinturbo με ηλεκτροκινητήρα, για μια συνολική απόδοση 780 ίππων και 1.357 Nm. Παρά τους 2,5 τόνους που ζυγίζει, η νέα Continental GT επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,1 δλ. και φτάνει μέχρι τα 335 χλμ./ώρα. Αναντίρρητα εντυπωσιακοί αριθμοί, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι «ξενέρωτοι» συγγενείς τους.

Χάρη στη μπαταρία των 25,9 kWh, η νέα Continental GT μπορεί να διανύσει πάνω από 80 χλμ. καταναλώνοντας μόνο ηλεκτρικό ρεύμα, εκπέμποντας μόλις 29 γρ. CO2/χλμ. Για να αποδείξουν οι Βρετανοί πως αυτά τα νούμερα επιτυγχάνονται πλήρως στην πραγματικότητα, έβαλαν μια ντουζίνα αυτοκινήτων να ταξιδεύουν για μια εβδομάδα, μόνο και μόνο για να μετρήσουν στο τέλος τις συνολικές εκπομπές ρύπων. Αφού φόρτισαν στο 100% τις μπαταρίες και γέμισαν τα ρεζερβουάρ με eFuel (25% αμόλυβδη και 75% βιοκαύσιμο), κατάφεραν να ολοκληρώσουν το εβδομαδιαίο τουρ των 12.800 χλμ. έχοντας στείλει στην ατμόσφαιρα μόλις 0,24 τόνους CO2! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η επίδοση του απερχόμενου μοντέλου σε μια παρόμοια διαδρομή το 2022, ήταν 3,42 τόνοι CO2. Μιλάμε, δηλαδή, για μια ασύλληπτη μείωση, της τάξης του 93% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Get it on Google Play Download on the App Store