Υποθαλάσσιο ρεκόρ από τη νέα Bentley Continental (+video)

Ένα ρεκόρ δίχως προηγούμενο έσπασε η νέα Bentley Continental GT, η οποία κατάφερε να πιάσει την τελική της κάτω από το νερό! Το πρώτο, και προς το παρόν μοναδικό, υποθαλάσσιο ρεκόρ ταχύτητας ανήκει στους Βρετανούς, έπειτα από την επίσκεψή τους στη Νορβηγία.

Η νέα Continental GT πήγε στην υποθαλάσσια σήραγγα Ryfylke, κοντά στην πόλη Stavanger, με σκοπό αρχικά να ξεπεράσουν τα 300 χλμ./ώρα κάτω από το νερό. Από εκεί και πάνω, οτιδήποτε προλάβαινε να γράψουν τα όργανα μέχρι να τέλειωναν τα 14,5 χλμ. του τούνελ. Μεγάλη απόσταση σε απόλυτη ευθεία, λες και είναι πλασμένη για ρεκόρ ταχύτητας. Ο πρωταθλητής ράλλυ στη Μεγάλη Βρετανία Mark Higgins (που έχει και το ρεκόρ για αυτοκίνητα στο Isle of Man) πήρε θέση στο τιμόνι της Bentley, η οποία με τη σειρά της είχε για διαφορά από την Continental GT που μπορούμε να παραγγείλουμε (να γελάσουμε και λίγο), μόνο το υποχρεωτικό roll cage (απαραίτητος εξοπλισμός σε προσπάθειες ρεκόρ).

To plug-in υβριδικό σύνολο «Ultra Performance Hybrid» της νέας Continental GT Speed, αποτελούμενο από τον 4.0 V8 twinturbo και ηλεκτροκινητήρα, παράγει συνδυαστικά  780 άλογα και τα 1.357 Nm! Αριθμοί που επισκιάζουν τόσο τον 6.0 W12 twinturbo της Batur (750 άλογα και 1.000 Nm), όσο και οτιδήποτε άλλο έχει μπει σε μηχανοστάσιο Bentley παραγωγής, στα 105 χρόνια ιστορίας της εταιρίας! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η απερχόμενη Continental GT Speed 6.0 W12 μετρά 659 ίππους και 900 Nm. Αναμενόμενα, και παρά το βάρος των 2.495 κιλών (+318 κιλά από την προηγούμενη), οι επιδόσεις περισσότερο supercar θυμίζουν παρά grand tourer: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δλ., 335 χλμ./ώρα τελική. Αριθμοί που η κορυφαία Bentley μπορεί να πετύχει και κάτω από το νερό!

Η PHEV Βρετανίδα έφτασε στα 335 χλμ./ώρα από στάση εντός μόλις 33 δλ., κάνοντας με άνεση ταξιδιού το ρεκόρ στην υποθαλάσσια σήραγγα κι αφού πρώτα είχε κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store