Η Nissan ετοιμάζει εκτός δρόμου Ζ Warrior

Οι εκτός δρόμου εκδόσεις sportscar αρχίζουν να πληθαίνουν. Οι Lamborghini Huracan Sterrato και Porsche 911 Dakar έδειξαν το δρόμο, για να ακολουθήσουν τώρα η Ford Mustang και το Nissan Z. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ιάπωνες, αυτή την περίοδο εξελίσσουν τις «ψηλωμένες» και σκληροτράχηλες εκδοχές των κουπέ τους, που φυσικά θα είναι πολύ πιο νορμάλ τιμολογιακά από τις Sterrato και Dakar.

Ο off road «Ζορρό» ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του από πέρσι, ως πρωτότυπο Safari Rally Z στην έκθεση SEMA. Τώρα όλα δείχνουν πως πήρε το πράσινο φως για παραγωγή, καθώς στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Αυστραλίας κατατέθηκε ένα νέο Z, με το όνομα Warrior. Η συγκεκριμένη ονομασία χρησιμοποιείται στις κορυφαίες εκδόσεις των pick up και SUV της Nissan εκεί, μεταφραζόμενο σε χωμάτινα ελαστικά, νέες αναρτήσεις, ποδιές, ενισχύσεις σε σασί, αναβαθμίσεις σε μετάδοση και φυσικά, εμφάνιση. Ό,τι δηλαδή ήταν και το Safari Rally Z, άρα επί της ουσίας μιλάμε για την έκδοση παραγωγής του.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε το εντυπωσιακό πρωτότυπο να βγαίνει σχεδόν αυτούσιο στους δρόμους – και κυρίως, εκτός αυτών. Το coilover kit της KW όχι μόνο αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5,1 εκατοστά, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης σε ψαλίδια, βραχίονες και συνδέσμους, για βέλτιστο σετάρισμα σε κάθε τερέν και όλες τις συνθήκες. Οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς ο 3.0 V6 twinturbo αναφέρεται πως ξεπερνά τα 405 άλογα του κανονικού Z, αλλά δίχως να δίδεται ακριβές νούμερο απόδοσης. Αναβαθμίσεις συναντάμε και στη μετάδοση, όπου αναλαμβάνει πλέον δίδισκος συμπλέκτης για το 6άρι χειροκίνητο και ενισχυμένο βολάν, ενώ παράλληλα τοποθετούνται μεγαλύτερα intercooler-ψυγείο, νέα εισαγωγή, ανθρακονημάτινο κάλυμμα μοτέρ (για καλύτερη αποβολή θερμότητας) και νέα εξάτμιση.

Τα περισσότερα αξεσουάρ που φόραγε, προέρχονται από τον κατάλογο της Nismo. Οπότε δεν θα περιμένουμε πολύ για να πάει στις αντιπροσωπείες το Z Warrior. Στις αρχές του επόμενου έτους το περιμένουμε, αρχικά στην αγορά της Αυστραλίας.

Get it on Google Play Download on the App Store