Αρματωμένες Huracan Sterrato All-Terrain για τα βουνά

Λες και δεν είναι ιδιαίτερα από μόνη της η Huracan Sterrato, η Lamborghini μόλις αποκάλυψε την ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση All-Terrain, μέσω του προγράμματος Ad Personam. Μια σειρά Sterrato ακόμα περισσότερο εξοπλισμένες για off roading, πανέτοιμες για κάθε έδαφος και συνθήκες.

Οι τέσσερις Sterrato All-Terrain παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Σχεδίου του Μιλάνου και εμπνέονται από ισάριθμα διαφορετικά εδάφη, όπου η Sterrato έχει σχεδιαστεί για να διαπρέπει: χιόνι, άμμος, δάσος, χώμα. Η Sterrato Neve (χιόνι) ενσωματώνει ψυχρές αποχρώσεις στη ματ βαφή παραλλαγής, η Sabbia (άμμος) ντύνεται σε ουδέτερους τόνους από τη ζεστή έρημο, η Bosco (δάσος) φοράει τα χρώματα των δέντρων και των δασών, ενώ η Terra (γη) ζεστά χρώματα από άνυδρα τοπία. Κάθε Sterrato έχει τα δικά της χρώματα μεν, αλλά όλες τα συνδυάζουν με μαύρη ματ οροφή, ανάλογες ράγες οροφής και ίδιο φινίρισμα στις –ειδικά σχεδιασμένες για να αντέχουν τις εκτός δρόμου κακουχίες- 19άρες ζάντες.

Στο εσωτερικό συναντάμε αποχρώσεις ανάλογες του εξωτερικού χρώματος στις δερμάτινες επενδύσεις της κεντρικής κονσόλας, των καθισμάτων και των θυρών. Το ταμπλό καλύπτεται από alcantara, ενώ δεν λείπουν τα ανθρακονημάτινα και αλουμινένια «φιλέτα» που βρίσκουμε και στην απλή Sterrato.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση. Tο κιτ ανύψωσης στην ανάρτηση, που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 43,2 χλστ. και τη φτάνει συνολικά στα 174 χλστ., αλλά και τα αυξημένα μετατρόχια (+30,5 χλστ. εμπρός, +33 χλστ. πίσω) ορίζουν το χαρακτήρα της Sterrato. Ο τελευταίος καθαρά ατμοσφαιρικός κινητήρας της Lamborghini είναι ο 5.2 V10 της χωμάτινης Lambo, με απόδοση 610 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 560 Nm στις 6.500 σ.α.λ. (όσο και η πισωκίνητη Huracan EVO). Ο συνδυασμός του με το σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τους μηχανικούς των «ταύρων», τα ειδικά λάστιχα και η λειτουργία Rally μπορούν να προσφέρουν τον ίδιο χρόνο επιτάχυνσης και στο χώμα, ενώ δηλώνουν πως φτάνει άνετα τα 200 χλμ./ώρα σε τέτοια επιφάνεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Lamborghini έχει ήδη πουλήσει και τις 12 Huracan Sterrato All-Terrain ισομερώς ανά 4 σε κάθε μεγάλη αγορά του πλανήτη (Η.Π.Α, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή-Αφρική).

Get it on Google Play Download on the App Store