Πόσο κάνει το «αρματωμένο» Nissan Navara Warrior;

Μπορεί το Navara να αποσύρεται από την αγορά της Ευρώπης όμως σε άλλες γωνίες του κόσμου όχι μόνο συνεχίζει, αλλά διατίθεται και σε «πολεμικές» εκδόσεις.

Στην Αυστραλία η Nissan προσφέρει τον τετράτρoχο «τέθωρα» ονόματι Pro-4X Warrior. Bασίζεται στο ήδη σκληροτράχηλο Pro-4X και κατόπιν παρεμβάσεων από την Premcar, αποκτά νέο μεταλλικό προφυλακτήρα μπροστά και κατακόκκινη ποδιά, μαζί με μπάρα LED. Τα φουσκωμένα φτερά με τις φανερές βίδες ενισχύουν περαιτέρω το παρουσιαστικό του Nissan, όπως και οι νέοι τροχοί με τα χωμάτινα ελαστικά, αλλά και την αναβαθμισμένη ανάρτηση. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 40 χλστ., φτάνοντας συνολικά στα 260 χλστ. Οι βελτιώσεις σε αμορτισέρ και εμπρός προφυλακτήρα ανέβασαν τη γωνία προσέγγισης στις 36 μοίρες (από 32), αλλά η ρεζέρβα κάτω από την καρότσα μείωσε ανεπαίσθητα αυτή της αποχώρησης (19 μοίρες από 19,8).

 

Για καλύτερη απόσβεση και ισοπέδωση των ανωμαλιών, τα εμπρός αμορτισέρ έχουν 100% περισσότερη συμπίεση και 50% αυξημένο rebound, αποτρέποντας έτσι το «τερμάτισμα» της ανάρτησης ακόμα και μετά από γρήγορα περάσματα σε τάφρους ή άλματα! Ανάλογες μετατροπές έχουν γίνει και στα πίσω αμορτισέρ, με τη Nissan να αναφέρει πως το Warrior είναι πιο μαλακό, εύκολα ελεγχόμενο και πιο προοδευτικό από το κανονικό Pro-4X. Το πακέτο αναβάθμισης στις τέσσερις άκρες συμπληρώνεται από τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά Cooper Discover All Terrain AT3, σε διάσταση 275/70/R17, που αυξάνουν και τα μετατρόχια κατά 30 χλστ.

Κάτω από το καπό ο 2.3 twinturbo ντίζελ συνεχίζει δίχως βελτιώσεις, με την απόδοση να βρίσκεται στους 190 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και τα 450 Nm στις 1.250-2.500 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου ή 7τάχυτου αυτόματο κιβωτίου και οι επιδόσεις, παρότι δεν ανακοινώνονται, αναμένονται ελαφρώς υποδεέστερες από του αντίστοιχου Navara, ελέω των 100 παραπανίσιων κιλών του Warrior.

Από τιμή τώρα, οι Αυστραλοί θα πρέπει να καταβάλλουν το λιγότερο 67.490 τοπικά δολάρια για το χειροκίνητο και 69.990 για το αυτόματο. Ποσά που με τις τρέχουσες ισοτιμίες μεταφράζονται σε 42.450 και 44.000 ευρώ αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store