Η Porsche 911 Dakar οργώνει το Nurburgring (+video)

Η Porsche δηλώνει πως η 911 Dakar νιώθει το ίδιο άνετα στα βουνά, όσο και στο Nurburgring. Την καλύτερη και πιο χειροπιαστή απόδειξη παρέχει το Sport Auto, που πήγε τη χωμάτινη 911 στην «Πράσινη Κόλαση» και έγραψε έναν εξαιρετικό χρόνο, οργώνοντας σε αρκούντως κυριολεκτικό βαθμό την πίστα.

O Christian Gebhardt γνωρίζει το Nordschleiffe απέξω κι ανακατωτά, όμως ούτε ο ίδιος δεν είχε μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να εξερευνήσει όλους τους χώρους. Η χάραξη της διαδρομής είναι δεδομένη και οριοθετημένη, απαιτώντας τις απαραίτητες προσαρμογές από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να καβαλάς πολλά από τα κερμπ, υπό το φόβο του να σπάσεις κάτι από κάτω. Αντίστοιχα δεν μπορείς να κόβεις δρόμο από τα γρασίδια ή να πατάς εκτός ασφάλτου, καθώς η απώλεια πρόσφυσης περιμένει στη γωνία. Προβληματισμοί που τριβελίζουν το μυαλό του οδηγού με κάθε 911, πλην της Dakar.

Με μια Turbo ή GT3 είναι σίγουρο ότι θα κάνεις ζημιά σε κάρτερ, πάτωμα, ανάρτηση ή και όλα μαζί, αν πας να κόψεις ευθεία σε κάποια στροφή. Με την Dakar, όμως, έχεις προστατευτικές ποδιές, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πιο μαλακό σετάρισμα σε ελατήρια αμορτισέρ, ενώ τα μεικτά ελαστικά φροντίζουν για το grip σε ολισθηρές επιφάνειες όπως χώμα και γρασίδι. Παράλληλα μπορείς να πας και τελείως εκτός δρόμου, τέμνοντας την κλασική χάραξη του ‘Ring από τους δασικούς δρόμους του Nordschleiffe! Τα κάνει όλα, συμφέρει και σπάει τα χρονόμετρα η crossover 911, αξιοποιώντας κάθε ικμάδα των 480 ίππων και 570 Nm του 3.0λιτρου bi-turbo εξακύλινδρο boxer. 

Κι αφού έχεις γράψει ένα ωραιότατο 7.39.40, βγάζεις τον -προαιρετικό- εκδρομικό εξοπλισμό της Dakar, στήνεις τη σκηνή σου στην οροφή και απολαμβάνει τον γεμάτο αμόλυβδη και καμένο λάστιχο αέρα της εξοχής.

Get it on Google Play Download on the App Store