H ηλεκτρική Tonale που «σβήνει» τα Tesla Plaid

Μη μπερδεύεστε από τα αυτοκόλλητα της Dodge και τα διαφορετικά φανάρια. Το Hornet αποτελεί την re-badged εκδοχή της Alfa Romeo Tonale, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στην αγορά της Αμερικής. Τώρα έβαλε στο μάτι την Tesla, και συγκεκριμένα την «βαλλιστική» συστοιχία των Plaid.

To Hornet Nitrocross έχει εξελιχθεί από τις Nitrocross Group E Dreyer & Reinbold Racing, με σκοπό την συμμετοχή στο πρωτάθλημα Nitrocross Series. Όλα αυτά τα «Nitrocross» μεταφράζονται σε ένα είδος αμερικανικής διοργάνωσης Rallycross με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ξεπερνούν τα 1.000 άλογα. Το alter ego της Tonale έχει αλλαχθεί πλήρως συγκριτικά με το απλό Hornet R/T, όπως φανερώνει καταρχάς το τρίπορτο αμάξωμα. Ανθρακονήματα παντού σε αυτό, με ειδικά εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο, σλικ ελαστικά της Yokohama, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός-πίσω και ρυθμιζόμενες γωνίες κάμπερ-κάστερ, ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, φρένα της Alcon με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός-4πίστονες πίσω και σωληνωτό πλαίσιο.

Την κίνηση του «νιτράτου» Hornet R/T FC1-X αναλαμβάνουν 4 ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό), που παράγουν συνολικά 1.085 άλογα! Πληροφορίες για χωρητικότητα μπαταρίας, ροπή και βάρος δεν ανακοινώνονται, αλλά ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα φτάνει και περισσεύει: 1,4 δλ. με δυνάμεις επιτάχυνσης, που φτάνουν τα 3G στο διαμήκη άξονα! Αριθμοί που δεν απαντώνται σε κανένα μονοθέσιο της Formula 1, κάνοντας παράλληλα ακόμα και το καταιγιστικό Tesla Model S Plaid των 1,9 δλ. να μοιάζει «αργοκαρούτα»! Καμία σχέση, βέβαια, καθώς το ένα είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό και το άλλο αυτοκίνητο δρόμου, αλλά δεν παύουν να προκαλούν ίλιγγο τα νούμερα. Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε (γιατί Hornet R/T FC1-X χρησιμοποιούν αρκετές ομάδες) πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Get it on Google Play Download on the App Store