Νέο VW ID.3 GTX Fire + Ice εξυμνεί το Golf MK2

Είπε κανείς ότι το ID.3 ενδιαφέρεται μόνο για το μέλλον της VW και όχι για το παρελθόν της; Το νέο και μοναδικό GTX Fire+Ice θυμάται τα χρόνια του Golf MK2, καταθέτοντας τα σέβη του μέσα από μια ειδική έκδοση γεμάτη λεπτομέρειες.

To ID.3 GTX Fire + Ice παρουσιάστηκε στο καθιερωμένο ID. Meeting, που φέτος έγινε στην Ελβετία, και θύμισε εποχές 1990. Τότε που ένα άλλο VW φόραγε τα λογότυπα «Fire + Ice», το Golf MK2 GTI. Όπως τότε, έτσι και τώρα η ειδική έκδοση εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Willy Bogner. Το μωβ και περλέ Electric Violet χρώμα τραβάει όλα τα βλέμματα και αλλάζει την εμφάνιση ανάλογα του πώς το χτυπάει ο ήλιος, συνδυαζόμενο με γραφικά στο πλάι και μαύρη οροφή, η οποία με τη σειρά της διατρέχεται από Flaming Red αψίδες στο προφίλ. Ίδιας απόχρωσης είναι τα σήματα στις πόρτες, ενώ οι 21άρες ζάντες παντρεύουν το βιολετί με το ανθρακί χρώμα στις ακτίνες της.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι κόκκινες και μπλε επενδύσεις, που καλύπτουν τα καθίσματα, τις δερμάτινες επενδύσεις και το σύνολο σχεδόν των επιφανειών. Τα γραφικά στο infotainment εμφανίζονται διαφορετικά, με το ανάλογο μήνυμα να καλωσορίζει τον οδηγό και να του αποσαφηνίζει το διαφορετικό του αυτοκινήτου που τον φιλοξενεί στο αριστερό μπάκετ.

Κάτω από το λαμπερό και ιδιαίτερο αμάξωμα συναντάμε το ID.3 GTX Performance, απαράλλαχτο. Η ισχύς των δυο ηλεκτροκινητήρων φτάνει τα 326 άλογα και 545 Nm (από 286 του απλού ID.3 GTX), επιταχύνοντας το πρώτο ηλεκτρικό hot hatch της VW στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,7 δλ., απολαμβάνοντας μια ελευθερία από τον ηλεκτρονικό περιοριστή που φτάνει στα 200 χλμ./ώρα (180 το απλό GTX). Η μπαταρία των 79 kWh παρέχει μέγιστη αυτονομία 601 χλμ. (604 χλμ. το απλό GTX), ενώ η φόρτιση 10-80% (σε ταχυφορτιστή) ολοκληρώνεται σε 26 λεπτά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα να μπει στην παραγωγή το ID.3 GTX Fire + Ice, παραμένοντας ένα και μοναδικό στο μουσείο της VW.

Get it on Google Play Download on the App Store