Sold out μέχρι το 2026 η Lamborghini Revuelto

Έλεγαν οι σκληροπυρηνικοί πως υβριδική Lamborghini δεν είναι Lamborghini, πως οι ηλεκτροκινητήρες δεν έχουν θέση στη Sant’Agata και πολλά ακόμα. Οι ίδιοι ήταν που καταδίκαζαν την Urus, προβλέποντας ότι δεν θα πούλαγε. Κάτι παρόμοια ακούγονταν και για τη Revuelto. Περισσότερο «κουβά» δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει, και να το ήθελαν. Ιστορία που επαναλαμβάνεται με την PHEV διάδοχο της Aventador.

Η επιτυχία της Urus αποδείχθηκε τέτοια, ώστε ανάγκασε τη Ferrari να εξελίξει το δικό της SUV. H Urus είναι η κύρια υπεύθυνη που πέρυσι η Lamborghini κατάφερε για πρώτη φορά να σπάσει το φράγμα των 10.000 πωλήσεων, σημειώνοντας φυσικά ρεκόρ όλων των εποχών για τα δεδομένα της. Κρίνοντας από την αποδοχή της Revuelto τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι του χρόνου μάλλον θα μιλάμε για νέες ιστορικές στιγμές των Ιταλών. Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, ολόκληρη η διαθέσιμη παραγωγή μέχρι το 2026 έχει ήδη ξεπουλήσει! Με άλλα λόγια, αν κάποιος παραγγείλει σήμερα μια Revuelto δεν πρόκειται να την έχει για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια.

 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό για το εμπορικό «γκελ» του ιταλικού supercar, το γεγονός πως αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο μια έκδοση. Ούτε Spider, ούτε Super Veloce, ούτε Jota. Μόνη της η LB744, όπως είναι η κωδική ονομασία της Revuelto. Θυμίζουμε πως ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων αναλαμβάνει το θερμικό μέρος του υβριδικού συνόλου, με απόδοση 815 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και 725 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Δυο ηλεκτροκινητήρες 150 ίππων και 350 Nm έκαστος τροφοδοτούν τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ακόμα 150 Nm που τοποθετείται πάνω από το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, συνδράμει το έργο του V12 στην ενεργοποίηση του πίσω άξονα.

Συνολικά 1.015 άλογα είναι στη διάθεση του οδηγού, εκτοξεύοντας τον πιο άγριο ταύρο στο στάβλο της Lamborghini εντός 2,5 δλ. στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την τελική να ανέρχεται στα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store