Νέα Rolls-Royce Ghost II αποθεώνει την πολυτέλεια

Όποτε η Rolls-Royce παρουσιάζει νέο μοντέλο, άπαντες γνωρίζουν πως η πολυτέλεια κάνει ένα βήμα μπροστά. Το ίδιο συμβαίνει με τη νέα Ghost. H 1η γενιά παρουσιάστηκε το 2009 και εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο μοντέλο της 116ετούς ιστορίας των Άγγλων, για να ακολουθήσει το 2020 η διάδοχος. Τώρα ήρθε η ώρα της ανανέωσης, μένοντας πάντα πιστή στις σχεδιαστικές αρχές της 2ης γενιάς. .

Η Ghost Series II εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την σχεδιαστική τεχνοτροπία «Post Opulent» («μεταχλιδάτη», πως λέμε «μεταμοντέρνα») και τον μινιμαλισμό. Οι γραμμές είναι ρευστές, καθαρές και επιτρέπουν στο ανθρώπινο μάτι να διατρέχει το αμάξωμα κατά μήκος και πλάτος, με τη μικρότερη δυνατή παρέκκλιση. Το «σώμα» της Ghost είναι κατασκευασμένο με ελάχιστους αρμούς, ώστε να δίνει την εικόνα του ενιαίου κομματιού. Τα laser και LED φωτιστικά σώματα εμπρός φωτίζουν μέχρι τα 610 μέτρα (η μεγάλη σκάλα) και το σχήμα τους αποτελεί εξέλιξη των απερχόμενων, συνοδευόμενα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, νέες ζάντες (21-22 ιντσών) και φρεσκαρισμένη παλέτα χρωμάτων για το αμάξωμα.

 

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι τυπική για Rolls-Royce. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η χρωμιωμένη μάσκα αποτελείται από αλουμίνιο βουρτσισμένο ακριβώς όσο πρέπει, για να εξασφαλίζεται το βέλτιστο επίπεδο αντανάκλασης του φωτός. Ακόμα, πίσω από τις γρίλιες υπάρχουν 20 μικρολαμπτήρες LED, που φωτίζουν διακριτικά όταν δεν υπάρχει φως, ώστε να φαίνεται το σχήμα τους. Στο προφίλ κυριαρχεί η γραμμή που ξεκινάει από τα εμπρός και καταλήγει στα  πίσω φωτιστικά φανάρια, εντείνοντας την αίσθηση του μήκους. Το οποίο ούτως ή άλλως είναι μπόλικο, ξεπερνώντας 5.5 μέτρα.

Στο εσωτερικό, η εμμονή στην τελειότητα συνεχίζει. Το σύστημα Micro-Environment Purification System φροντίζει αυτόματα για την παροχή καθαρού αέρα, το ηχοσύστημα των 1400 Watt διαθέτει 18κάναλο (όσα και τα ηχεία) ενισχυτή, ωστόσο η κυριότερη αλλαγή προέρχεται από τη νέα Cullinan.  Το γυάλινο πάνελ καλύπτει τη μετωπική επιφάνεια του ταμπλό σε όλο το πλάτος, ενώ ο  ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει νέο σχεδιασμό με κλασικά στοιχεία, όπως ισχύει αντίστοιχα για το προηγμένο λειτουργικό σύστημα Spirit του infotainment. Όσο για τις δερμάτινες επενδύσεις, που ντύνουν κάθε σπιθαμή της καμπίνας; Συνολικά 2,2 εκατ. ραφές και 18 χιλιόμετρα κλωστής, για το ανυπέρβλητο αποτέλεσμα που θαυμάζουμε!

Στα μηχανικά μέρη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, ουδεμία διαφοροποίηση σε σχέση με πριν. Την κίνηση της Ghost Series II αναλαμβάνει ο twinturbo V12 των 6.75 λίτρων, με απόδοση 571 ίππων και 800 Nm, με τα τελευταία να είναι διαθέσιμα  μόλις από τις 1.600 σ.α.λ. – 600 πάνω από το ρελαντί. Συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Satellite Aided Transmission, που αναλύει δεδομένα από το GPS και επιλέγει την κατάλληλη σχέση πριν καν αυτή χρειαστεί! Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η μέση τιμή κατανάλωσης βρίσκεται στα 15,2-15,8 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μεταξύ 347-359 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store